SD: Vlast niti ima kapaciteta niti želi da spašava građane

"Da ima, ne bi puštala premijera-medicinskog fenomena da zemlju, u ovakvim političkim i ekonomskim problemima, izlaže i porazu u najgorem mogućem ratu"

5748 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) ocijenile su da aktuelna vlast "niti ima kapaciteta niti želi da spašava građane".

Prema posljednjim Instituta za javno zdravlje od koronavirusa preminulo je 15 osoba, najmlađa je imala 25 godina, a registrovano je još 738 novopozitivnih.

"Da je beskrupuloznost ove vlasti dostigla svoj maksimum, govori činjenica da smo danas, u jednom jedinom danu, izgubili 15 sugrađana, a vlasti najavljuju da će, možda, postrožiti mjere od 1. decembra. Sve škole rade, po 30 djece u jednoj učionici, a svako treće testirano dijete u Podgorici oboljelo. Ne možemo da ne podsjetimo na bestidnu izjavu ministra Spajića o tome da je ova ljetnja sezona, tokom koje je Crna Gora izložena udaru bez ikakvih kontrola, brutalna. Brutalan je jedino nedostatak srama nekoga ko je u situaciji sa koronavirusom to mogao da izjavi", navodi se u saopštenju SD-a.

Iz ove partije su pozvali Spajića, ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović i ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić da pođu "kod porodica koje su izgubile članove, kod familija koje su izgubile dijete, da im objasne svoju viziju ekonomskog razvoja u doba korone".

"Ova vlast, izolovana od ovozemaljskog svijeta, niti ima kapaciteta niti želi da spašava građane. Da ima, ne bi puštala premijera-medicinskog fenomena da zemlju, u ovakvim političkim i ekonomskim problemima, izlaže i porazu u najgorem mogućem ratu. Za nas životnom, za njega-krstaškom", zaključuje se u saopštenju SD-a.

Bonus video: