Složili se da treba poboljšati odnos ljekara i osoblja prema pacijentkinjama u barskoj bolnici

Suprug nedavno preminule porodilje iznio sumnje koje se odnose na liječenje njegove supruge, te tražio pojašnjenja na pojedine segmente u periodu dok je ona liječena u bolnici u Baru

4433 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predstavnici barske Opšte bolnice održali su u petak sastanak sa predstavnicima grupe građana, kao i sa suprugom nedavno preminule porodilje, na kojem je razgovarano o radu te zdravstvene ustanove.

Iz bolnice je saopšteno da je suprug preminule porodilje tokom razgovora iznio neprijatnosti koje je doživio u proteklom periodu i sumnje koje se odnose na njeno liječenje, te tražio pojašnjenja na pojedine segmente u periodu dok je ona liječena u bolnici u Baru.

Sastanku sa direktorom bolnice Igorom Karišikom, pomoćnikom direktora za medicinska pitanja Zoranom Vojinovićem, načelnikom ginekološko-akušerskog odjeljenja Milanom Rolovićev i diplomiranom pravnicom Danijelom Mijović prisustvovale su i predstavnice građana Nikolina Aprcović i Sara Kastratović.

Insistirano je, kako je saopšteno iz bolnice, na konkretnim predlozima za poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga na ginekološko-akušerskom odjeljenju. "Unaprjeđenje kvaliteta rada je predstavljeno pojačanjem i ulaganjem u medicinski kadar, kao i ulaganjima u opremu potrebnu za rad odjeljenja, sa čijom realizacijom smo započeli i prije ovog, za nas nemilog događaja", naveli su iz bolnice.

Sagovornici su se, dodaju, složili da treba poboljšati i odnos doktora, medicinskog i ostalog osoblja prema pacijentkinjama, na čemu će, kako navode, bolnica institirati kao i do sada.

Aprcović i Kastratović su kazale, kako je saopšteno iz bolnice, da bi zajedno sa još nekim od učesnika protesta povremeno dolazile da kontrolišu rad u porodilištu i ginekološkom odjeljenju.

"Takođe su nas ubijedile, šta god mi da uradimo, protesti neće prestati dok se ne završi sudsko-medicinska ekspertiza i rezultati saopšte crnogorskoj javnosti", navode iz bolnice.

Načelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja je rekao da je voljan saslušati sve prigovore i pritužbe pacijentkinja koje se odnose na rad tog odjeljenja.

Bonus video: