Berane: Na atletskom mitingu učestvovali takmičari Specijalne Olimpijade, paraolimpijci i djeca

Discipline takmičenja su bile 25 metara brzo hodanje, 50 i 100 metara trčanje, bacanje kugle, skok u dalj za dječake i djevojčice, trka u kolicima
130 pregleda 0 komentar(a)
Atletski miting, Berane, Foto: Tufik Softić
Atletski miting, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 05.11.2017. 14:21h

Na Gradskom stadinu u Beranama danas organizovan je Peti međunarodni atletski miting, pod nazivom "Ivangrad 2017", na kom su učestvovali takmičari Specijalne Olimpijade, takmičari Paraolimpijskog pokreta i školska djeca 2004. godište i mlađi iz AK "LIM", odnosno takmičari iz Berana, Plava, Rožaja, Petnjice, Podgorice, Rogatice (BIH) kao i Prijepolja iz Srbije.

Discipline takmičenja su bile 25 metara brzo hodanje, 50 i 100 metara trčanje, bacanje kugle, skok u dalj za dječake i djevojčice, trka u kolicima.

Ovo takmičenje održano je u okviru projekta "Mogu ja to", koji je uz podršku Ministarstva finansija i Opštine Berane relaizovala NVO Invictus.

"Sa ponosom mozemo istaci da se ovakva vrsta takmičenja na kojoj su učestvovali ovako mješoviti sportisti – takmičari, po prvi put organizuje u Beranama. Na ovom takmičenju je bilo oko 100 učesnika, kako takmičara tako i trenera, sudija i volontera", istakao je direktor NVO Invictus, Sreten Lekić.

Osim mitinga održan je i seminar na temu Opšta pravila Specijalne Olimpijade u atletici, na kojem je predavač bila Kada Selimović-Delić, nacionalni direktor Specijalne Olmpijade BIH i dvostruki učesnik Olimpiskih igara u atletici.

Učesnici seminara, njih 20, su bili licencirani atletski treneri i sudije, koji su pored svojih stučnih znanja upoznati sa pravilima Specijalne Olimpijade, kao i profesori fizičke kulture iz osnovnih i srednjih škola, stručni radnici iz Dnevnog centra za djecu i omladinu teškoćama u razvoju iz Berana i Plava, predstavnici udruženja roditelja djece sa intelektualnim smetnjama kao i predstavnici opštine.

Specijalna Olimpijada je međunarodna neprofitna organizacija koja je kako u svijetu tako i kod nas prepoznata kao krovna organizacija u organizovanju sportskih aktivnosti i takmičenja za osobe sa smetnjama u razvoju.

Bonus video: