CPC pokrenula portal pravoslavlje.me: Urednik je Lav Lajović

Portal će objavljivati kolumne i eseje crnogorskih i svjetskih publicista, istoričara i naučnih istraživača o crnogorskom crkvenom I nacionalnom pitanju
61 pregleda 0 komentar(a)
Pravoslavlje.me, Foto: Printscreen
Pravoslavlje.me, Foto: Printscreen
Ažurirano: 05.11.2017. 12:47h

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) pokrenula je novi Portal pravoslavlje.me, koji će raditi u okviru Centra za savremenu duhovnost – PRAVOSLAVLJE u Podgorici.

Na Portalu će se pored obavještenja o aktivnostima Mitropolije CPC objavljivati bogoslovski i dogmatski tekstovi pravoslavne teologije, sa posebnim osvrtom na crnogorsku milenijumsku hrišćansku duhovnost i istoriju crkvenosti i državnosti.

Portal će objavljivati kolumne i eseje crnogorskih i svjetskih publicista, istoričara i naučnih istraživača o crnogorskom crkvenom I nacionalnom pitanju.

"Naći će se mjesto za tekstove iz kulture, književnosti, izdavačke i druge umjetničke projekte koji afirmišu crnogorsku kulturu i duhovnost. Portal će objavljivati i druge vijesti iz zemlje i svijeta od značaja za multietnički i multikonfesionalni sklad, ekumenski dijalog i suživot svih etničkih grupa, konfesija i denominacija koje žive u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Predviđene su i rubrika koje se odnose na zdrave stilove života, ishrane i prirodnog liječenje, kao i za humanitarne i druge akcije solidarnosti.

Portal ima ćirilično i latinično izdanje.

Urednik Portala je prezviter CPC i direktor Centra Lav Lajović.

Bonus video: