Drobnjak će štrajkovati glađu u Opštini Pljevlja

Pljevljakinja se odlučila na radikalan potez zbog nelegalnog objekta, izgrađenog na njenom zemljištu

8065 pregleda 1 komentar(a)
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Pljevljanka Borka Drobnjak počeće u srijedu štrajk glađu jer lokalna uprava u Pljevljima godinama ne želi da ukloni nelegalni objekat, koji je djelimično izgrađen na zemljištu čiji je ona vlasnik.

Objekat se nalazi u Ulici 1. decembra, nedaleko od centra grada.

Drobnjak je kazala da će štrajk započeti u zgradi opštine, uprkos svom lošem zdravstvenom stanju.

Primorana je da to uradi jer nadležni u lokalnoj upravi, iako ih na to zakon obavezuje i pored obećanja godinama odbijaju da uklone nelegalno izgrađeni objekat.

Drbnjak tvrdi da je prije nekoliko godina njen komšija napravio pomoćni objekat zahvativši dio njenog zida i trotoara.

Zbog tog privremenog objekta, ističe ona, ostala je praktično bez dvorišta i prilaza kući.

Drobnjak tvrdi i da je nakon izrade Detaljnog urbanistićkog plana privremeni objekat predviđen za uklanjanje, ali da u opštini odbijaju godinama da to urade.

”Pošto predsjedniče nećete da uklonite objekat, koji je planiran za uklanjanje, ja stupam u štrajk glađu u zgradi opštine 10. novembra”, napisala je Drobnjak u dopisu, koji je uputila predsjedniku Opštine Igoru Goluboviću.

Drobnjak tvrdi da je zbog izgradnje nelegalnog objekta prije petnaestak godina policija podnosila krivične prijave protiv odgovornih u lokanoj upravi, ali joj nije poznato kako su postupci okončani.

U Sekretarijatu za uređenje prostora su kazali da je prigrađeni objekat spratnosti prizemlje plus sprat predviđen za uklanjanje, ne navodeći kada će to uraditi.

Bonus video: