Nikšić: Za šest projekata opredijeljeno 30 hiljada eura

Potpisivani ugovori sa dobitnicima sredstava za finansiranje projekata iz oblasti omladinske politike

1973 pregleda 3 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Nikšić
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Nikšić

Od kada smo preuzeli upravljanje Opštinom, naše strateško opredjeljenje je da pospješujemo politiku prema mladima, da im damo šansu i priliku da nešto dobro urade za svoju zajednicu i evo upravo kroz ove projekte, koje će te vi implementirati, mi to i radimo, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, prilikom potpisivanja ugovora sa dobitnicima sredstava za finansiranje projekata iz oblasti omladinske politike.

Poručio je da će nastojati da u u nekom narednom periodu povećaju iznos sredstava opredijeljenih za omladinsku politiku.

„Volio bih da dođemo u tu situaciju da možemo da omogućimo svima koji imaju neke projekte koji su kvalitetni, da te projekte sprovedu. Ovim ćemo pokazati da je Opština otvorena za sve ljude koji tu žive, a pogotovo za naše mlade sugrađane i da im dajemo podstrek da znaju da na njih računamo ozbiljno. Gledaćemo da taj podstrek bude još jači narednih godina“, poručio je Kovačević i dobitnicima čestitao uz želju da uspješno realizuju projekte koje su kandidovali.

Nikšić ugovori omladinska politika
foto: Opština Nikšić

Prema riječima v.d. sekretara Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejana Ivanovića, komisija je odlučila da podrži šest projekata sa 30 hiljada eura, a dobitnici će imati pola godine za implementaciju istih.

„Posebno me raduje činjenica zbog iskazanog interesovanja za učešće na našem pozivu na kojem se javilo čak 26 subjekata. Tu smo bili otvoreni ne samo za NVO organizacije, već i za formalne i neformalne grupe, grupe građana, a sve sa ciljem implementacije projekata koji će doprinijeti realizaciji mjera definisanim našim Lokalnim akcionim planom za mlade“, kazao je Ivanović i dodao da je komisija imala težak zadatak da od velikog broja pristiglih projekata odabere najbolje.

Nikšić ugovori omladinska politika
foto: Opština Nikšić

Najviše sredstava, skoro deset hiljada eura, dobila je NVO „Tibor“ za projekat „Omladinski kulturni centar – Tibor“. Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, Klubu mladih, dodijeljeno je šest hiljada eura za projekat „Mladi kao pokretači promjena u društvu“, a JU Srednja ekonomsko – ugostiteljska škola skoro pet hiljada za projekat „Unified team“. Filozofski fakultet Nikšić za projekat „Start and art“ dobio je nešto preko četiri hiljade eura, dok je za JU Prva srednja stručna škola i projekat „Socioemocionalno kompetentni mladi“ opredijeljeno tri hiljade. NVO „Scena“ dobiće dvije hiljade eura za projekat „Aktivizacija mladih muzičkih talenata“.

Bonus video: