Pošaljite vaš predlog: Koje su to zaboravljene lokacije u Crnoj Gori koje vrijedi posjetiti?

Kroz upitnik u nastavku teksta pošaljite nam lokaciju, zvaničan i/ili lokalni naziv, obrazloženje vašeg predloga i multimediju (fotografije, video)

234922 pregleda 34 komentar(a)
Foto: JPNPCG
Foto: JPNPCG

Kažu da je Kapetanovo jezero centar Crne Gore. Da u Šavniku, u vrijeme ravnodnevnice, sunce u jednom danu izlazi i zalazi dva puta i da je to opština kroz koju protiče pet rijeka.

Znate li da Crna Gora ima više od 150 planininskih vrhova visine preko 2.000 metara, a da samo na Durmitoru ima 18 jezera? Da je Biogradska gora jedna od posljednje tri prašume u Evropi, da je kanjon Tare najdublji u Evropi (1.300 m), a kanjon Nevidio jedna od atrakcija Starog kontinenta?

Za Hridsko jezero kažu da je "jezero sreće", jer donosi sreću i zdravlje u braku.

Da li ste čuli za vjekovne šume kestena u Ostrosu, da Ulcinj ima žensku plažu?

U tempu konstantne povezanosti i brzine informacija i života, često zaboravljamo da uživamo u bogatoj istoriji i nasljeđu koje nam naša zemlja pruža.

"Vijesti" zato objavljuju ovaj upitnik za naše čitaoce, kroz koji želimo da sa vama otkrijemo što više lokacija u Crnoj Gori koje su zaboravljene, o kojima se malo zna.

Kroz upitnik u nastavku teksta pošaljite nam lokaciju, zvaničan i/ili lokalni naziv, obrazloženje vašeg predloga i multimediju (fotografije, video).

Nakon vaše pomoći, novinari redakcije "Vijesti" detaljnije će obraditi predloge, a priča biti objavljena u štampanom izdanju i na portalu.

Bonus video: