Preminuo ambasador u penziji Milan Begović

Iz Ministarstva vanjskih poslova su kazali da je Begović dao veliki doprinos toj instituciji i državi Crnoj Gori

12587 pregleda 2 komentar(a)
Begović (arhiva), Foto: Savo Prelević
Begović (arhiva), Foto: Savo Prelević

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je danas da je preminuo dugogodišnji diplomata i ambasador u penziji Milan Begović.

Begović je angažovanje u Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore započeo maja 2000. godine. U septembru 2001. postao je pomoćnik ministra inostranih poslova i rukovodilac Sektora za bilateralne odnose. Od 2004. do 2006. Begović je bio zamjenik stalnog predstavnika u Misiji SCG pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji u Ženevi. Do 2007. obavljao je funkciju stalnog predstavnika u Misiji Crne Gore pri toj organizaciji, gdje je potom svoju službu nastavio kao zamjenik stalnog predstavnika od 2007. do 2010. godine, kada postaje nacionalni koordinator organizacije CEI i šef crnogorske delegacije na Subregionalnoj konferenciji za kontrolu naoružanja.

Za ambasadora Crne Gore u Rumuniji imenovan je 2013.

Diplomatsku karijeru započeo je kao pripravnik 1977. godine u Saveznom ministarstvu inostranih poslova SFRJ. Od 1978. do 1981. godine, Begović je službovao kao II sekretar u Ambasadi SFRJ u Tokiju, dok je na funkciji prvog sekretara bio u Ambasadi SFRJ u Adis Abebi od 1985. do 1989. godine.

"Službenici Ministarstva vanjskih poslova dijele tugu porodice našeg diplomate Milana Begovića i žale za gubitkom dugogodišnjeg kolege i prijatelja koji je dao veliki doprinos ovoj instituciji i državi Crnoj Gori", saopštili su iz tog resora.

Bonus video: