Završeni radovi spajanja Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem

Direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje razgovarao sa predstavnicima EBRD-a

2471 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Građevinski radovi spajanja Opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem su završeni i u narednim danima očekuje se da će ta opština biti priključena na sistem.

To je saopšteno na sastanku predstavnika Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) u Podgorici sa direktorom Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Josipom Đuraškovićem.

Cilj sastanka, kako je saopšteno, bilo je upoznavanje rukovodstva kancelarije EBRD u Podgorici, i visokih predstavnika te banke za Zapadni Balkan, sa novoizabranim menadžmentom Regionalnog vodovoda.

Kako se navodi, cilj sastanka je bio i da se zajednički intenzivira dinamika aktivnosti na realizaciji projekata izgradnje infrstrukture za vodosnabdijevanje, odvođenje otpadnih voda, sa posebnim akcentom na izgradnji i definisanju lokacije za postrojenje za tretman otpadnih voda za naselja Dobra voda i Veliki pijesak.

“Realizacija ovog projeka koji je podržala Vlada, a čija je izrada Idejnog rješenja u toku, doprinijeće unaprijeđenju uslova života građana Opštine Bar i bolju i održiviju valorizaciju turističkih potencijala naselja Dobra voda i Veliki pijesak”, kaže se u saopštenju.

Taj projekat, kako se navodi, predstavlja nastavak veoma uspješne saradnje sa značajnom finansijskom institucijom poput EBRD, koja je u prošlosti ishodovala izgradnjom sistema za regionalno vodsnabdijevanje crnogorskog primorja, a koji je dijelom finansiran iz sredstava koja je ta banka opredijelila.

Đurašković je obavijestio predstavnike Banke da su prepreke na realizaciji projekta spajanja Opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem uspješno otklonjene, da su svi građevinski radovi realizovani i da se u narednim danima očekuje da će opština Herceg Novi konačno biti priključena na sistem.

“Na ovaj način, voda iz sistema za regionalno vodosnabdijevanje biće dostupna svim opštinama na crnogorskom primorju”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici EBRD i kompanije Regionalnog vodovoda su iskazali svoju spremnost i posvećenost realizaciji projekata koji suštinski unaprijeđuju kvalitet života lokalnog stanovništva i stvaraju ambijent koji pogoduje ukupnom ekonomskom razvoju.

“Što dovodi do zaključka da je neophodno što prije koncipirati plan realizacije aktivnosti na uspostavljanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture za područja Dobre vode i Veliki pijesak kao i utvrditi dinamički plan za realizaciju istih”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: