Backović: Krivokapić što prije da promijeni ljekara

"Ne znam kako Ministarstvo zdravlja ovo dopušta", kazala je naučnica

15068 pregleda 30 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Naučnica Pasterovog Instituta u Francuskoj Marija Backović poručila je premijeru Zdravku Krivokapiću da što prije promijeni ljekara, nakon njegove izjave da mu broj antitijela raste i da će se vakcinisati kada taj broj bude ispod stotinu.

"I dalje se pitam ko je ljekar koji se brine o premijeru i njegovom nivou antitijela i kako su došli do broja Ab 100 kao indikatora potrebe za vakcinacijom. Ništa drugo nemam da kažem, osim da što prije promijenite ljekara. Ne znam kako Ministarstvo zdravlja ovo dopušta", navela je ona na Tviteru.

Komentarišući nedavnu izjavu direktora Instituta za javno zdravlje Igora Galića, koji je ukazao na jačanje delta soja koronavirusa, Backović ističe da ta varijanta virusa ne jača, već da je jednako opaka kao ljetos, kada se pojavila.

"A tada, kada je već bio u cirkulaciji nikog nije bilo briga, organizovali smo SeaDance festivale i tako dalje, i puštali ljudi da cirkulišu bez ikakvih kontrola. Et voilà", navela je ona.

Kazala je i da gojaznost nije uzrok smrti od kovida, već da je to "nedostatak individualnih i kolektivnih mjera zaštite i nepostojanje strategije".

"Ovaj virus nije uopšte više tako misteriozan. Nudim naučne informacije svim zainteresovanim uključujući premijera Krivokapića i Vladu", zaključila je.

Bonus video: