Borovinić Bojović posjetila kovid pacijente u KCCG-u: Samo nevakcinisani na intenzivnoj njezi

Ministarka skrenula pažnju na podatke IJZCG, koji pokazuju da nijedan pacijent mlađi od 40 godina, koji je izgubio borbu sa kovidom, nije bio vakcinisan

23101 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je, tokom nenajavljene vizite u Kliničkom centru Crne Gore, posjetila svih 135 kovid pacijenata u toj ustanovi.

„Kolege su me detaljno uputile u situaciju i stanja svih pacijenata ponaosob. Nažalost, na liječenju se nalaze i teški pacijenti, ali ima i onih pacijenata koji se spremaju za odlazak kući. Nažalost, u Intezivnoj jedinici nijedan pacijent nije vakcinisan“, kazala je Borovinić Bojović, kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu.

Ministarka je uputila saučešće porodicama preminulih.

Skrenula je pažnju na podatke Instituta za javno zdravlje, koji pokazuju da nijedan pacijent mlađi od 40 godina koji je izgubio borbu sa kovidom nije bio vakcinisan.

„Uz to, nažalost, osam od deset pacijenata koji su izgubili život je takođe bilo nevakcinisano. U Intezivnoj jedinici u Kovid centru KCCG, u ovom trenutku, nijedan pacijent nije vakcinisan“, istakla je Borovinić Bojović.

Pacijenti koje je doktorka posjetila, kako kaže, nisu imali odgovor na pitanje zašto se nisu na vrijeme vakcinisali.

„Zato izražavaju veliko žaljenje“, kazala je ona.

Bonus video: