Prijavili Živkovića za pokušaj ucjene

Živković tvrdi da je jasno da je “moj brat dobio otkaz zbog mene i mog kritičkog stava prema prethodnom režimu, kao i učestvovanja u litijama”

42026 pregleda 32 komentar(a)
Živković, Foto: SAVO PRELEVIC
Živković, Foto: SAVO PRELEVIC

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici u junu prošle godine informisala je Ministarstvo vanjskih poslova da je tadašnji glavni i odgovorni urednik i osnivač portala “Borba” Dražen Živković prijetio da će iskoristi svoj medij i medijski uticaj da ukaže na navodne neregularnosti u radu Ambasade ako njegovom bratu Goranu Živkoviću ne isplate 30.000 eura za pretrpljene duševne boli zbog otkaza.

U dopisu u koji su “Vijesti” imale uvid, Ambasada UAE informisala je MVP da su raskinuli ugovor o radu sa Goranom Živkovićem zbog njegovog navodno agresivnog ponašanja prema ambasadoru i drugim zaposlenima u tom diplomatskom predstavništvu, ali i zbog, kako su naveli, otkrivanja informacija o ambasadorovom kretanju i zloupotrebe službenog vozila.

Dodaju da se Živković obratio Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova, ali da je na sastanak pravnih zastupnika dvije strane došao njegov brat Dražen.

Tadašnji urednik “Borbe” je navodno tvrdio na sastanku da raskid ugovora s njegovim bratom nije važeći i da je cijela procedura nezakonita.

On je, navodno, pravnom zastupniku Ambasade UAE kazao da će, ako njegovom bratu ne isplate 30.000 eura kao kompenzaciju za duševne boli koje je pretrpio zbog raskida radnog odnosa, iskoristiti da preko “Borbe” ukaže na navodne neregularnosti u Ambasadi “s kojima je već upoznat i koje će saznati u budućnosti”.

Pravnik Ambasade odgovorio mu je da je njegov brat potpisao ugovor koji je kreiran u skladu sa zakonodavstvom Emirata, i da će mu shodno tome biti isplaćeno tačno 11.206 eura, navodi se u dopisu.

Živković je “Vijestima” rekao da njegov brat vodi sudski postupak "zbog nezakonitog otkaza koji je dobio na mjestu vozača u Ambasadi UAE, i taj postupak teče pred Osnovnim sudom u Podgorici već godinu dana”.

”Jasno je da će moj brat taj postupak dobiti, pa se sada želi izvršiti pritisak na sud i želi se skretati pažnja sa nezakonitosti koju je počinila Ambasada UAE”, tvrdi Živković.

Iz Ambasade UAE i MVP “Vijestima” nisu odgovorili na pitanja u vezi ovog slučaja.

O slučaju je, prema saznanjima “Vijesti”, tada obaviještena i Agencija za nacionalnu bezbjednost, iz koje takođe nije stigao odgovor na pitanje šta su uradili povodom tog obavještenja.

Odgovora nije bilo ni iz Uprave policije.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, Dražen Živković osnivač je i ovlašteni zastupnik portala “Borba”, glasilo koje važi za blisko Demokratskom frontu i vlastima u Srbiji. Početkom februara, on je imenovan za glavnog i odgovornog urednika Prve TV u Crnoj Gori.

Ambasadorka UAE u Crnoj Gori je Nabila Abdelaziz Naser Said Alšamsi. Ona je akreditivno pismo predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću predala sredinom maja 2020. Ministar vanjskih poslova od formiranja nove Vlade je Đorđe Radulović. On je na toj funkciji naslijedilo Srđana Darmanovića.

Živković: Progone mene i moju porodicu

Živković tvrdi da je jasno da je “moj brat dobio otkaz zbog mene i mog kritičkog stava prema prethodnom režimu, kao i učestvovanja u litijama”.

”Kao što je poznato, hapšen sam više puta, bez dokaza i bez sudskog epiloga, pa se progon nastavio i na članove moje porodice, a neko želi da progon i sad nastavi. A da je laž plasirana od strane Ambasade UAE dokazuje činjenica da za godinu dana od kada traje sudski spor ni jedno slovo o sporu i postupku nije objavljeno ni u jednom mediju, ni u Crnoj Gori ni u svijetu, tako da je jasno ko želi sada da izvrši pritisak na sud plasiranjima neistina”.

On je naveo da oni 2020. godine tvrde da ako ne isplate novac za duševne bolove da će biti predmet medijske hajke”.

”Nijesu isplatili novac, a u medijima se o predmetu nije pisalo. Oni su već sami sebe demantovali u tom dopisu, jer tvrde da će biti meta medijskog napada ako se ne isplati novac za duševne bolove. Od te njihove neistinite prijave je prošlo više od godinu dana, kao što vidite, nikakav novac za duševne bolove ili po bilo kom drugom osnovu mom bratu nije isplaćen, sudski postupak teče već godinu dana, to možete provjeriti u Osnovnom sudu u Podgorici, a u medijima o tome nije pisano. Znači, vrijeme je potvrdilo da su lagali”, dodao je Živković.

Bonus video: