Predsjednici Opštine i SO Nikšić simbolićno posadili tri sadnice

"Željeli smo da pošaljemo poruku da hoćemo da obnavljamo našu prirodu, jer obnavljajući prirodu obnavljamo i sebe", kazao je Kovačević

2650 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

U sklopu Evropske nedjelje lokalne demokratije, predsjednici Opštine i Skupštine Opštine (SO) Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, poklonili su i zasadili tri sadnice u dvorištu OŠ „Jagoš Kontić“ u Straševini.

„Željeli smo da pošaljemo poruku da hoćemo da obnavljamo našu prirodu, jer obnavljajući prirodu obnavljamo i sebe. To smo uradili zajedno sa đacima škole 'Jagoš Kontić', jer to i jeste naša budućnost – da radimo zajedno i učimo naše najmlađe da od najranijeg perioda brinu o prirodi i o okolini u kojoj živimo. Za ove i slične projekte građani će imati uvijek podršku Opštine“, poručio je Kovačević.

Podsjetio je da je ovogodišnja tema Evropske nedjelje lokalne demokratije „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mjere“ i da su predstavnici lokalne uprave tokom ove sedmice o zaštiti životne sredine razgovarali kako sa predstavnicima NVO koje se bave tom problematikom, tako i sa učenicima, članovima školskih parlamenata.

Predsjednik SO Nemanja Vuković istakao je da mu je posebno zadovoljstvo što su sadnice zasadili upravo u dvorištu škole u kojoj je završio osnovnu školu.

„Značaj lokalne demokratije jeste velik, ali jednako je i važno podizanje ekološke svijesti, naročito kod najmlađih sugrađana. Ove sadnice smo zasadili simbolično kako bi smo podstakli naše sugrađane, a naročito mlađe generacije da čuvaju prirodu“, kazao je Vuković.

Direktorica OŠ „Jagoš Kontić“, Ranka Laković, je istakla da je počastvovana što su ugostili predsjednike Opštine i SO i zahvalila se na sadnicama koje će uljepšati dvorište škole, a time će, kako je kazala, i djeci biti ugodniji boravak u njemu.

Pomenutom akcijom završeno je obilježavanje nedjelje lokalne demokratije.

Bonus video: