CGO: Spajić da objasni zašto je Ćirović i dalje na funkciji Zaštitnice imovinsko pravnih interesa

"Javnost još ne zna što su učinci Ćirović"

6486 pregleda 4 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) traži od ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića da javnosti objasni razloge "zašto je Bojana Ćirović i dalje na funkciji Zaštitnice imovinsko pravnih interesa".

"Danas je šest mjeseci od imenovanja Bojane Ćirović na funkciju Zaštitnice imovinsko pravnih interesa od strane Vlade, a na prijedlog resornog ministra Spajića. Javnost još ne zna što su učinci Ćirović. CGO je u maju tražio od ovog organa da podnese tužbu za utvrđivanje ništavim ugovora o kupovini stana po povoljnim uslovima, koji je viši državni tužilac, Miloš Šoškić, suprotno imperativnim pravnim normama zaključio sa Vladom. Od maja do danas, CGO je Zaštitniku imovinsko pravnih interesa uputio prijedlog i čak tri urgencije zbog nepostupanja po toj inicijativi, ali Ćirović ne pokazuje da kroz ovaj slučaj štiti imovinski-pravni interes države Crne Gore", navode iz CGO.

Zbog toga, kako su naveli pozivaju Spajića da objasni razloge zašto je Ćirović i dalje da toj funkciji, kao i da li on podržava pristup "da se nezakonito raspodijeljeni stanovi i krediti od novca poreskih obveznika ne vraćaju državi".

"Trenutni rezultati, ali i pristup Zaštitnika imovinsko pravnih interesa, ne ukazuju da je ovaj organ spreman koristiti dostupne mehanizme radi zaštite javnih interesa, a koji su u predmetu Šoškić nesporni", navodi se u saopštenju CGO.

Bonus video: