Olakšaće posljedice moždanog udara

"Ovo je još jedan projekat koji nam omogućava da pružimo podršku članovima našeg udruženja koja je zbog korona virusa prošle godine bila onemogućena"

1798 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NVO Brain
Foto: NVO Brain

Nevladina organizacija “Brain” iz Bijelog Polja počela je 10. novembra sa izvođenjem javnih radova u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, koji će ih finansijski podržati.

”U okviru projekta ‘Brain-Vaša podrška i oslonac’’ zaposleno je šest osoba sa Zavoda koje će u naredna četiri mjeseca pružati usluge personalne asistencije osobama oboljelim od moždanog udara, koji su članovi našeg udruženja. Svaki personalni asistent obilaziće po dva člana našeg udruženja u njihovim domovima i pomagati im u svakodnevnim aktivnostima koje zbog svoje bolesti ne mogu sami obavljati. Svi personalni asistenti su primili vakcinu protiv korone, ali će se pridržavati nošenja maski i zaštitnih rukavica, kako bi zaštitili korisnike koji su rizičniji zbog svoje primarne bolesti. Ovo je još jedan projekat koji nam omogućava da pružimo podršku članovima našeg udruženja koja je zbog korona virusa prošle godine bila onemogućena. Konkurisali smo i kod nekih ministarstava, tako da se nadamo da ćemo po završetku ovog projekta, koliko je u našoj moći, da izađemo u susret našim članovima”, kazao je predsjednik NVO “Brain” Ranko Mešter.

Bonus video: