Bošnjak i Radulović dobili treće doze vakcine protiv koronavirusa

Bošnjak poručila da će nastaviti da se zalaže za unapređenje statusa ljekara

9531 pregleda 17 komentar(a)
Foto: PzP
Foto: PzP

Poslanici Pokreta za promjene Branko Radulović i Branka Bošnjak odazvali su se apelu Ministarstva zdravlja i dobili treće doze vakcine protiv koronavirusa.

"Ja sam univerzitetski profesor, život sam posvetio nauci kao i članovi moje porodice i ne mogu da shvatim da mi u 21. vijeku razgovaramo da li, ili ne, neko treba da se vakciniše, da smo toliki primitivci jer ovo je civilizacijsko pitanje, moramo poštovati struku, moramo poštovati sebe i drugog. Nemamo pravo da budemo neodgovorni jer time ugrožavomo ne samo sebe već i drugog. Vakcinišite se jer nam je to jedini spas", rekao je Radulović.

S obzirom na to da je 80 odsto preminulih od koronavirusa u Crnoj Gori bilo nevakcinisano, a da od posljedica umiru sve mlađi uz napomenu da su svi preminuli do 40 godina od maja mjeseca bili nevakcinisani, Bošnjak je poručila da moramo da poštujemo nauku, poštujemo znanje i bijele mantile i da se imunizujemo.

Bošnjak
Bošnjakfoto: PzP

Zbog svega, kako dodaje Bošnjak, nastaviće da se zalaže za unapređenje statusa ljekara.

"Oni odlaze u inostrastvo sa pravom jer ih ova država ne cijeni. Naši ljekari su entuzijasti i rade ogroman posao za male pare sve ovo vrijeme. Oni su na izmaku snaga. Vakcinacijom ćemo im pomoći, smanjićemo njihov obim posla i omogućiti da zdravstveni sistem regularno funkcioniše i kao društvo pokazati da brinemo o njima a i o svim pacijentima", istakla je Bošnjak.

I Radulović je podsjetio da je dao riječ da će svake godine budžet za zdravstvo biti veći da bi, kako je rekao, od onih "mrčnih" 400-500 eura koje izdvajamo po glavi stanovnika za zdravstvo polako dosegli evropski prosjek koji je oko tri hiljade eura.

Radulović
Radulovićfoto: PzP

"Dao sam časnu riječ da će ovoga puta budžet za zdravstvo biti minimum 400 miliona eura. Ukoliko pored ostalog i taj moj amandman ne bude usvojen dovešću u pitanje podršku budžetu. Zdravlje nacije mora da je na prvom mjestu. Za zdravu naciju treba da imamo i odgovorne poslanike, pa očekujem i od vlasti i od opozicije da podrže ovo", naglasio je Radulović.

Bonus video: