Marković u Mojkovcu: Nakadašnja crna ekološka tačka biće prepoznatljiva sportsko-turistička zona

Marković je izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima od njegove posljednje posjete Mojkovcu prije dva mjeseca, ali je upozorio na potrebu pridržavanja predviđenih rokova izgradnje ulice u Rudnici, pogotovo imajući u vidu skori završetak građevinske sezone zbog vremenskih uslova na sjeveru
102 pregleda 9 komentar(a)
Duško Marković, Mojkovac, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Mojkovac, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.11.2017. 16:27h

Nekadašnja crna ekološka tačka, Jalovište u Mojkovcu biće prepoznatljiva sportsko-turistička zona i prostor za kreiranje razvoja i novih mogućnosti.

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je u radove na gradilištu ulice u naselju Rudnica i završne aktivnosti na uređenju šetališta, staze i rasvjete u Sportskoj zoni na nekadašnjem Jalovištu u Mojkovcu.

Izvođači radova informisali su Markovića o tekućim aktivnostima na ovim projektima.

"Ušlo se u završnu fazu radova na izgradnji sportske zone koja podrazumijeva šetalište, trim i biciklističke staze ukupne dužine 1.600 metara", kaže se u saopštenju.

Marković je izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima od njegove posljednje posjete Mojkovcu prije dva mjeseca, ali je upozorio na potrebu pridržavanja predviđenih rokova izgradnje ulice u Rudnici, pogotovo imajući u vidu skori završetak građevinske sezone zbog vremenskih uslova na sjeveru.

Marković je, kako se navodi, sa izvođačima radova, investitorima i brojnim mještanima sa kojima se sreo podijelio zadovoljstvo činjenicom da će Mojkovac uskoro dobiti modernu turkstičku zonu koja će biti prepoznatljiva i na širem području.

"Posebno je istakao kao važno to što je riječ o nekadašnjem jalovištu, ekološkoj crnoj tački Crne Gore koja je ne samo sanirana već je prostor iskorišćen za kreiranje razvoja i novih mogućnosti", kaže se u saopštenju.

Bonus video: