Večeras otvaranje Pazara, IJZ dao instrukcije za održavanje

Trg nezavisnosti je ograđen, a uslov za ulazak na Pazar je posjedovanje jednog od četiri elementa iz Nacionalne COVID potvrde, koje će provjeravati redarska i zaštitarska služba

9958 pregleda 7 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih bazara, Foto: Boris Pejović
Sa jednog od prethodnih bazara, Foto: Boris Pejović

Iz Glavnog grada su saopštili da će obezbijediti maksimalno poštovanje mjera protiv koronavirusa tokom Bazara, čije je otvaranje predviđeno za večeras u 20 časova na Trgu nezavisnosti.

"Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastao se sa članovima Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice, u susret realizaciji prazničnog Pazara koji će večeras biti otvoren na Trgu nezavisnosti. Vuković je pohvalio dosadašnji rad Komisije i naglasio da je obaveza svih da praznični Pazar bude realizovan na najbolji mogući način i da u tom smislu svi moraju pokazati odgovornost i poštovati mjere", navodi se iz PG biroa.

Gradonačelnik je podsjetio, kako su naveli, da je Institut za javno zdravlje dao odobrenje uz instrukcije za održavanje Pazara, te da će Glavni grad obezbijediti striktno poštovanje propisanih mjera.

Vuković je dodao da će Glavni grad za vrijeme trajanja pazara pokušati da dodatno motiviše građane da se vakcinišu.

"Komisija na čelu sa dr Nebojšom Kavarićem i čanovima dr Novicom Vujoševićem, dr Vesnom Miranović i dr Slađanom Vujačić, zajedno sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem obišla je i prostor na Trgu nezavisnosti gdje su u toku posljednje pripreme za početak manifestacije. Konstatovano je da su preduzete konkretne mjere, u prvom redu, ono što je i bio zahtjev Instituta za javno zdravlje, a to je ograđivanje prostora na Trgu kako bi se ograničilo kretanje, dok će na ulazu redarska i zaštitarska služba kontrolisati poštovanje mjera. Takođe, Glavni grad će obezbijediti sredstva za dezinfekciju i zaštitne maske za sve posjetioce"

Podsjetili su da su uslovi za ulazak na ovogodišnji Pazar posjedovanje najmanje jednog od četiri elementa iz Nacionalne COVID potvrde.

"Da je osoba potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine protiv koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove, negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72h, dokaz da je osoba preboljela COVID- 19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa ili negativan antigenski brzi test ne stariji od 48 časova".

Pravilno nošenje zaštitne maske na otvorenim javnim površinama gdje nije moguće održati fizičku distancu od dva metra.

Bonus video: