Biram Crnu Goru: Novac za doček Nove godine preusmjeriti za nova vozila Doma zdravlja

"Vozila koja posjeduju su devastirana, te smatramo da bi ovo rezultiralo boljom medicinckom njegom na dobrobit svih građana Bara", navodi se u saopštenju

3394 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Biram Crnu Goru
Foto: Biram Crnu Goru

Stranka Biram Crnu Goru pozvala je da se novac opredijeljen za organizovanje dočeka Nove godine u Baru opredijeli za nova vozila tamošnjeg Doma zdravlja.

"U poslednje vrijeme događaj pod bombastičnm nazivom 'Novogodišnji hepening 2022. godine' bio je anegdota za sve građane, osim za direktora TO. On je tačno znao na koj način potrošiti četvrt miliona eura građana Bara. Od samog starta, BCG je bio protiv ovolikog trošenja para što se i vidi u zapisniku sa sjednice održane sada dalekog 5. jula. Direktor je uvjeravao IO da će sve biti transparentno i da će obavještavati Odbor o svim koracima preduzetim po ovom pitanju. Naravno da se to nije desilo. Nakon dva mjeseca od sjednice, na zahtjev predsjednice IO ugovori i podaci nisu dostavljeni, sada uz izgovor da će biti na narednoj sjednici koja do današnjeg dana nije održana. U jednoj rečenici, je objasnio da su ugovori potpisani i da je izvođaču već uplaćen dio novca", saopšteno je iz BCG. "Ipak, kako smo ostali bez hepeninga iliti dočeka Nove godine na našem jeziku, BCG predlaže da se novac koji je opredijeljen za ove namjene, preusmjeri na kupovinu dva vozila za potrebe Doma zdravlja u Baru. Vozila koja posjeduju su devastirana, te smatramo da bi ovo rezultiralo boljom medicinckom njegom na dobrobit svih građana Bara. Ova ideja je proistekla iz stalne komunikacije sa građanima koji su nas molili za ovakvu pomoć. Patronažna služba Doma zdravlja svakodnevno obilazi Ostros, Pečurice, Čanj, Virpazar i ostale djelove naše opštine, pa smatramo da je ovo minimum koji možemo da učinimo", dodaje se u saopštenju.

Iz BCG ističu nikad nisu dijelili ljude po bilo kom osnovu, te da smatraju da pojedinačne pomoći treba svima da budu ravnomjerne, u skladu sa opredjeljenom ekonomskom klasifikacijom za socijalna davanja građanima. "Za nas je svaki građanin bitan, a kupovina vozila bi bila za opšte dobro svih korisnika zdravstvene službe", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: