Jedinstvena ponuda za obilazak Luštice

Dvije bokeške turističke organizacije kreirale panoramski put kao novi turistički proizvod

3435 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa Luštice, Foto: Siniša Luković
Detalj sa Luštice, Foto: Siniša Luković

Turističke organizacije opština Tivat i Herceg Novi uspostavile su saradnju i pokrenule niz aktivnosti u okviru zajedničkog projekta “Život na Luštici”.

”Projekat se odnosi na razvoj Panoramskog puta i ima za cilj povezivanje poluostrva Luštica u jedinstvenu turističku ponudu gdje se na relativno malom prostoru mogu doživjeti brojne prirodne i kulturne raznolikosti beskrajno zanimljivog poluostrva”, saopšteno je iz te dvije TO.

U prvoj fazi ovog projekta izrađena je turističko-informativna mapa, a u narednom periodu slijedi fazni razvoj panormaskog puta i to izrada audio vodiča u nekoliko jezičkih varijanti, izrada signalizacije i vidikovaca.... Zajednički turistički proizvod biće zvanično promovisan u četvrtak, 18. novembra za kada je zakazan obilazak Panoramskog puta za predstavnike medija i turističkih agencija, uz pratnju vodiča, te predstavljanje nove turističko-informativne mape, što će dodatno doprinjeti razvoju turističke ponude kako ove dvije bokeljske opštine, tako i cijele Crne Gore.

Drugi događaj će se održati u subotu, 20. novembra, kada je planirana organizovana pješačka tura po poluostrvu Luštica, stazom Radovići - Babunci - Tići - Žanjice. Prevoz do polazne i od poslednje tačke je organizovan, a za sve učesnike obezbijeđeni su osvježenje i marenda.

”Kako je posljednja tačka plaža Žanjice za hrabrije učesnike izazov će svakako predstavljati kupanje u moru u ovo doba godine”, poručili su iz dvije bokeške turističke organizacije.

Pješačka tura Radovići - Babunci - Tići - Žanjice duga je 11,3 kilometra i prelazi se za nešto više od tri sata hoda. Pored samog starog pješačkog puta koji vodi preko cijelog poluostrva Luštica, atrakcije ove staze su broji maslinjaci, krtoljska i luštička stara sela, te sama plaža Žanjice na njenom kraju.

Bonus video: