Neophodna tješnja saradnja sa Francuskom i EU partnerima

Marić i Božović upoznali ambasadora sa aktivnostima na izmjenama krivičnopravne regulative i pripremi strateških dokumenata koji će, kako su kazali, omogućiti viši stepen zaštite ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori

2725 pregleda 0 komentar(a)
Timonije sa Božovićem i Marićem, Foto: Ministarstvo
Timonije sa Božovićem i Marićem, Foto: Ministarstvo

Tješnja saradnja Crne Gore sa Francuskom i ostalim evropskim partnerima sa ciljem jačanja institucionalnih okvira neophodna je na putu ulaska naše države u Evropsku uniju i ispunjavanju svih obaveza iz privremenih mjerila.

To je zaključeno na sastanku ambasadora Francuske Kristijana Timonijea sa državnim sekretarima u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Borisom Marićem i Bojanom Božovićem.

Iz tog resora je saopšteno da su Marić i Božović upoznali Timonijea sa aktivnostima Ministarstva na izmjenama krivičnopravne regulative i pripremi strateških dokumenata koji će, kako su kazali, omogućiti viši stepen zaštite ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori.

Timonije je, kako je saopšteno, pohvalio i ohrabrio rad Ministarstva u proteklim mjesecima. Izrazio je i očekivanje da će, nakon aktivnosti koje se dinamično sprovode, naredni Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore imati pozitivniju refleksiju u odnosu na posljednji.

"Državni sekretari u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava su se usaglasili sa ambasadorom Timonijeom da će se nastaviti sa saradnjom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: