U Nikšiću instalirana prva punionica za električna vozila

Za taj projekat, koji je realizovan u saradnji sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, je kako su kazali, izdvojeno oko 6.000 eura "od čega je učešće Opštine bilo 3.000 eura"

3711 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Prvi punjač za električna vozila instaliran je u ulici Radoja Dakića u Nikšiću, gdje su obilježena i dva parking mjesta isključivo za ta vozila, saopšteno je iz Opštine Nikšić.

Za taj projekat, koji je realizovan u saradnji sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, je kako su kazali, izdvojeno oko 6.000 eura "od čega je učešće Opštine bilo 3.000 eura".

"Ova investicija je omogućena u okviru projekta „Razvoj zelenih poslova u Crnoj Gori“, koji sprovodi Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori, dok je Opština Nikšić odabrana na javnom pozivu za podršku razvoja infrastrukture za punjenje električnih vozila. Predmet podrške od strane UNDP-a odnosi se na javne stanice za punjenje električnih vozila sa dva punjača minimalne snage 33 KW", navodi se u njihovom saopštenju.

Naveli su i da je Opština Nikšić bila u obavezi da dostavi revidovan projekat elektro-instalacije jake struje, pruži besplatne usluge punjenja svim korisnicima električnih vozila u trajanju od minimum jedne godine od momenta puštanja u rad i da obezbijedi redovno održavanje punionice nakon isteka garantnog roka, te i da je sve od navedenih obaveza ispunila.

Bonus video: