Počela rekonstrukcija Centra za plastičnu hirurgiju

„Nakon završene tenderske procedure za rekonstrukciju Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, ukupne vrijednosti od preko 140 hiljada eura, stekli su se uslovi za rekonstrukciju i modernizaciju ovog Centra“, kazali su iz KCCG

2218 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) počela je rekonstrukcija i modernizacija Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, ukupne vrijednosti preko 140 hiljada eura, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG su kazali da, i pored velikog opterećenja, jer se bave liječenjem ne samo oboljelih od Kovid-19, već i svih pacijenata kojima je narušeno zdravlje, čine napore da poboljšaju uslove liječenja i boravka u svim organizacionim jedinicama.

To, kako su naveli, zaslužuju i pacijenti i zaposleni.

„U tom cilju, KCCG nastavlja sa rekonstrukcijama organizacionih jedinica u kojim od useljenja glavne zgrade, skoro 50 godina, nije bilo većih ulaganja“, kaže se u saopštenju KCCG.

Navodi se da je počela rekonstrukcija i modernizacija Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, a u toku je i tenderski postupak za rekonstrukciju Servisa za pranje i peglanje.

„Nakon završene tenderske procedure za rekonstrukciju Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, ukupne vrijednosti od preko 140 hiljada eura, stekli su se uslovi za rekonstrukciju i modernizaciju ovog Centra“, kazali su iz KCCG.

Kako su naveli, odabrani izvođač započeo je radove, a ugovorom su obuhvaćeni građevinski radovi kao što su zamjena podova, keramike, unutrašnjih vrata, moleraj, zamjena kulira na rukohvatu terase, kao i instalacija ventilacije i klimatizacije.

„Takođe će, prvi put, biti ugrađena profesionalna kada za pacijente sa ekstenzivnim opekotinama, odnosno, električna medicinska hidro-masažna kada sa hidrauličnim podizanjem“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su, u susret rekonstrukciji, zaposleni Službe za inženjering i tehničko održavanje KCCG-a već zamijenili elektro, vodovodnu i kanalizacionu instalaciju u Centru, kao i instalacije za internet i telefoniju.

Bonus video: