Direktor HE Piva govor mržnje smatra odbranom Crne Gore

Radomir Radonjić u objavama, između ostalog, pogrdnim imenima naziva pripadnike albanskog naroda, kao i građane islamske vjeroispovijesti, a Crnogorce naziva izmišljenom nacijom

27217 pregleda 82 komentar(a)
Radonjićeva fotografija sa fejsbuka, Foto: Screenshot/Facebook
Radonjićeva fotografija sa fejsbuka, Foto: Screenshot/Facebook

Direktor Hidroelektrane Piva Radomir Radonjić uredno koristi svoj Fejsbuk nalog za komentare sa elementima govora mržnje.

Radonjić je, između ostalog, reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića i voditelja Televizije Crne Gore Sašu Klikovca u jednoj od posljednjih objava nazvao "Alahovim Crnogorcima".

Radonjić smatra da su sporne objave "izvučene iz konteksta" i po njemu se ne radi o govoru mržnje već o "posljednoj odbrani Crne Gore".

Kazao je "Vijestima" da je intelektualni, moralni i ljudski integritet spreman da brani "po cijenu golog života", a koji mu je, kako je rekao, od juče "ozbiljno i egzistencijalno ugrožen".

Radomir Radonjić
foto: Screenshot/Facebook

Na istom profilu par dana ranije veličao je osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Radonjić je iznio i najprizemnije uvrede na račun poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković, nazvavši je, između ostalog, "dukljanskom rospijom" i "ženetinom".

Radomir Radonjić
foto: Screenshot/Facebook

Direktor HE Piva u objavama pogrdnim imenima naziva i pripadnike albanskog naroda, kao i građane islamske vjeroispovijesti, a Crnogorce naziva izmišljenom nacijom.

Radomir Radonjić
foto: Screenshot/Facebook

Objavljujući fotografiju pripadnika četničkih snaga sa Cetinja 1942. godine, kazao je da su tako izgledali "samobitni Crnogorci, dok je još bilo Crnogoraca".

Radomir Radonjić
foto: Screenshot/Facebook

Prijestonicu Cetinje nazvao je "ustaškom opštinom", a Crnu Goru "ustaškom državom".

Bonus video: