Čuveni servis za klijente i korisnike od ove godine i u Crnoj Gori

Glovo, međunarodni start up sa sjedištem u Barseloni i jedan od lidera u svojoj branši, na crnogorskom tržištu prisutan je od februara 2021. godine.

40880 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Glovo
Foto: Glovo

Glovo international nastao je 2015. godine u Barseloni i za samo šest godina uspio da potvrdi svoje prisustvo u 24 zemlje širom svijeta, da zainteresuje 4.3 miliona klijenata i okupi gotovo 100 hiljada partnera na svojoj platformi. Sa početkom pandemije, a kao dio Glovo strategije da svoje usluge ponudi i klijentima i partnerima u ovom dijelu Evrope, te da djeluje po svom motou da gradove i usluge u njima učini pristupačnijima za sve stanovnike, došli su i u glavni grad Crne Gore. Manje od godinu dana kasnije, Glovo zapošljava i angažuje više od 200 ljudi. Najveće prisustvo Glovo ima u Podgorici, ali ne zaostaje ni Boka Kotorska. Osim toga, Glovo je prisutan i u Nikšiću, na Cetinju, u Budvi, Baru i Ulcinju, a cilj je da u narednih pola godine bude aktivan u svim crnogorskim opštinama, da se jednaki kvalitet usluge pruže stanovnicima svakog kutka Crne Gore.

Glovo, više od dostave hrane

Glovo nije samo dostava hrane, već je mulitkategorijalna platforma, i po tome je zbilja jedinstven.

Bojana Radović, izvršna direktorica Glova za Crnu Goru
foto: Glovo

“Specifičnost našeg modela je što kod nas korisnici mogu naći za sebe gotovo sve što im je potrebno - od cvijeća ili čokolade na poklon voljenoj osobi, preko životnih namirnica, farmaceutskih potrepština, pa i do kurirske službe - što nam je jako važno u pretprazničnom periodu,” kaže Bojana Radović, izvršna direktorica Glova za Crnu Goru. “Trenutno smo u fazi finalizacije karakteristika saradnje i partnerstva sa jednim od najvećih maloprodajnih lanaca u Crnoj Gori i zbog toga smo jako zadovoljni, jer znamo da će to iskustvo na našoj platformi značajno unaprijediti iskustvo za sve naše korisnike,” rekla je Radović.

Multikategorijalni aspekt Glovo platforme olakšava svakodnevni život korisnika i to ne samo u dijelu dostave hrane, već i svega drugog što im može biti potrebno. Gloveri će dostaviti jelo iz omiljenog restorana, namirnice iz prodavnice, cvijeće, hranu za bebe, ali i biti kuriri koji se mogu pobrinuti da željeni paket ili poklon stigne na pravu adresu. “Današnji život je brz, a obaveze nerijetko brojne. Glovo želi da u nekoj mjeri to olakša i ako znamo da uz pomoć naše usluge naš korisnik ima jednu obavezu manje, a samim tim više vremena za sebe, znamo da je naša misija ispunjena,” istakla je Radović.

Podrška partnerima na platformi i fokus na klijente

Bliska saradnja sa partnerima igra važnu ulogu u svakodnevnom biznisu Glovo Montenegra. Cilj je međusobna podrška i unaprijeđenje poslovnih rezultata i opšte biznis kulture. “Redovno organizujemo akcije sa našim partnerima, za dobro kako njih tako i krajnjih korisnika. Partnerima želimo ne samo povećati broj porudžbina na našoj platformi, već i vizibilitet njihovih proizvoda. Popusti, pokloni i besplatne dostave su sastavni dio onoga što svakodnevno radimo kako bismo njegovali dobre odnose sa našim partnerima na platformi, podjednako kao i sa krajnjim korisnicima,” kazala je Radović. Glovo u Crnoj Gori, osim konstantnih promocija u vidu popusta na omiljena jela ili čak vaučera u iznosu od par eura, u saradnji sa određenim partnerima nerijetko nudi i besplatnu dostavu.

Gloveri važan dio naše globalne priče

“Iako naši dostavljači, tj Gloveri, nisu direktno zapošljeni od strane nas, oni čine lice Glova ka krajnjim kupcima i njima se posvećuje pažnja i na globalnom i na lokalnom nivou,” kazala je Radović. Glovo je nedavno na internacionalnom nivou najavio inicijativu “Zavjet kuririma”, koja podrazumijeva posvećenost kompanije da unaprijedi socijalna prava i beneficije dostavljača, bez obzira na njihov tip zaposlenja ili radni status u kompaniji. I lokalno postoje brojne inicijative i povoljnosti za Glovere, među njima najatraktivnija je Glovo Club fidelity card, kartica povjerenja, koja se dodjeljuje svim Gloverima, a kojom se obezbjeđuju popusti na usluge koje su im važne kako bi svoj posao obavljali na najbolji mogući način. Te usluge podrazumijevaju povoljne pakete za mobilni telefon, popuste za gorivo i auto opremu, popuste na hranu kod određenih partnera, kao i životno i zdravstveno osiguranje.

Glovo
foto: Glovo