Predstavnici Ministarstva zdravlja na Konferenciji digitalnih tehnologija u zdravstvu u Antaliji

"Takođe, tokom boravka crnogorske delegacije u Turskoj, biće dogovoreni detalji najavljene posjete predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Turske Crnoj Gori, koja je planirana za naredni mjesec", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja

3143 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Delegacija Ministarstva zdravlja Crne Gore koju čine generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje Aleksandar Sekulić i načelnica Direkcije za upravljanje digitalnim procesima Sandra Damjanović prisustvuju na poziv ministra zdravlja Turske HIMSS Eurasia 21 Konferenciji digitalnih tehnologija u zdravstvu koja se odrzava u Antaliji u periodu od 17. do 19. novembra.

Kako su saopštili iz Ministarstva, konferencija okuplja zdravstvene vlasti, globalne kompanije, zdravstvene profesionalce, menadžere u zdravstvu sa ciljem razmjene iskustava na polju novih tehnologija, digitalizacije, inovativnih rješenja, najbolje informacione prakse u zdravstvenoj oblasti, što će doprinijeti uvođenju novih modela digitalne transformacije u zdravstvenom sektoru Crne Gore.

"Takođe, tokom boravka crnogorske delegacije u Turskoj, biće dogovoreni detalji najavljene posjete predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Turske Crnoj Gori, koja je planirana za naredni mjesec, sa ciljem mogućeg liječenja crnogorskih građana u državnim bolnicama Republike Turske, jačanja zajedničke borbe protiv Kovid-19 pandemije, saradnje i edukacije u oblasti hitne medicinske pomoći i razmjene dobre prakse, znanja i iskustava na polju digitalnih tehnologija", navodi se u saopštenju.

Bonus video: