Dženana Đurković najbolja studentkinja Ekonomskog fakulteta

"Ova nagrada za mene predstavlja potvrdu i priznanje dosadašnjeg rada i zalaganja, kao i svojevrsni motivacioni impuls ka nastojanju daljeg i sveobuhvatnijeg usavršavanja"

4135 pregleda 9 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) na studijskom smjeru Ekonomija, Dženana Đurković (10.00), najbolja je studentkinja ovog fakulteta.

Tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu.

"Ova nagrada za mene predstavlja potvrdu i priznanje dosadašnjeg rada i zalaganja, kao i svojevrsni motivacioni impuls ka nastojanju daljeg i sveobuhvatnijeg usavršavanja", kazala je Đurković.

Za postignuće uspjeha, kako navodi, neophodno je mnogo odricanja i truda, ali se se uz odgovarajuću organizaciju, tvrdi ona, može napraviti optimalan kompromis između učenja i slobodnog vremena.

"U svakom slučaju, kada čovjek na samom početku odredi sopstvene prioritete i kada ulaže vrijeme u aktivnosti koje u datom trenutku smatra svrsishodnim, nijedno odricanje nije uzaludno", dodala je Đurković.

Kaže da su aktivnosti kojima se bavila na fakultetu dosta pomogle u sticanju određenih znanja i vještina.

"Kroz grupne radove, projekte i debate uvidjela sam da je neophodno biti otvorenog uma, da stvarnost nalaže da se prilagođavamo, ali i da katkad razmišljamo unaprijed, da pod velom prvobitnog ekonomskog racia mora da postoji i neki sveprisutni ideal pravednijeg i boljeg poretka, te da je na nama da mu razumijevajući osnovne zakonitosti u ekonomiji predano i neumorno stremimo", kazala je ona.

Dženana kaže da, u pravcu budućeg profesionalnog usavršavanja, planira upisati magistarske studije i usredsrediti se na sticanje praktičnih znanja.

"Planiram da nastavim školovanje na Univerzitetu Crne Gore, uz ostavljenu mogućnost da jedan dio studija provedem u inostranstvu", objašnjava ona.

Budućim generacijama koje će upisati Ekonomski fakultet poručila je:

"Upisom Ekonomskog fakulteta donosite pravu odluku, zato što je s jedne strane ekonomija korijen brojnih društvenih protivurječnosti i izvor nametanja moći u međunarodnim odnosima, dok je s druge strane preduslov za kulturu, civilizaciju i opšte blagostanje, iz čega proističe da se radi o jednoj fundamentalno važnoj nauci koju zajedničkim snagama treba da izučavamo, propitujemo i po potrebi poboljšavamo".

Bonus video: