SNP: Bilo je vrijeme da se nekontrolisanoj eksploataciji šljunka stane na put

"Posebno je žalosno što su vlasnici kompanija, predstavljajući se kao veliki dobrotvori, radili na štetu građana i države eskploatišući državna dobra, i na taj način doveli do uništavanja korita Morače i smanjivanja nivoa vode koju koriste građani kroz sistem vodovoda", navode oni u saopštenju

2430 pregleda 2 komentar(a)
Cijevna, Foto: TV Vijesti
Cijevna, Foto: TV Vijesti

Bilo je vrijeme da se nekontrolisanoj eksploataciji šljunka iz ove dvije rijeke, koja se godinama sprovodila, konačno stane na put. Nadamo se da se cijeli slučaj neće svesti na privođenje, pa puštanje osumnjičenih lica, već da će se temeljno ispitati svačiji udio u ovoj nezakonitoj radnji.

To su saopštili iz Socijalističke narodne partije i zatražili su od nadležnih tužilačkih organa da s posebnom pažnjom ispitaju ulogu juče privedenih lica u slučaju eksploatacije šljunka iz korita Morače i Cijevne.

"Posebno je žalosno što su vlasnici kompanija, predstavljajući se kao veliki dobrotvori, radili na štetu građana i države eskploatišući državna dobra, i na taj način doveli do uništavanja korita Morače i smanjivanja nivoa vode koju koriste građani kroz sistem vodovoda", navode oni u saopštenju.

Pozvali su nadležne inspekcije da "otvore četvoro očiju" i da više nikome ne dozvole ovakvo nezakonito ponašanje i djelovanje, te i da Crna Gora mora učiniti sve da sačuva svoja prirodna dobra i "to mora biti princip kojeg ćemo se svi pridržavati".

Bonus video: