"podstrek i motivacija"

Samra Mujević proglašena za najbolju studentkinju Filozofskog fakulteta UCG: "Trud se uvijek isplati"

Od aktivnosti koje izdvaja kao značajne, a dešavale su se tokom cjelokupnog školovanja, izdvaja događaje u kojima je zastupljen timski rad, zatim prezentacije, izlaganja, debate i slično

5074 pregleda 9 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Samra Mujević (10.00) proglašena je za najbolju studentkinju Filozofskog fakulteta Univerzitata Crne Gore (UCG) za tekuću studijsku godinu 2020/21, što za nju predstavlja veliko zadovoljstvo i vodi je ka cilju da završi osnovne, zatim master studije, a željela bi jednog dana da upiše i doktorske studije, saopšteno je danas iz UCG.

"Ova nagrada za mene čini vid uvažavanja cjelokupnog dosadašnjeg rada, truda i zalaganja, ali i podstrek i motivaciju za dalje, jer upravo ova nagrada potvrđuje da se svaki trud uvijek isplati", kazala je Mujević i dodala da nakon završetka osnovnih studija planira da nastavi školovanje na UCG.

Od aktivnosti koje izdvaja kao značajne, a dešavale su se tokom cjelokupnog školovanja, izdvaja događaje u kojima je zastupljen timski rad, zatim prezentacije, izlaganja, debate i slično.

"Navedene aktivnosti značajne su iz razloga što podstiču razvoj interpersonalnih i komunikacijskih vještina, a te vještine su za našu buduću profesiju zaista važne", kaže Samra i dodaje da je veoma značajno i to što studenti Pedagogije imaju mogućnost da idu u posjete školama i prisustvuju časovima, i da već sada posmatraju očima budućih pedagoga.

Za ostvarenje svakog cilja, kaže ona, neophodno je određeno zalaganje, rad i trud.

"Na sve to ne gledam kao na odricanja, već prije svega, kao na ulaganje u sebe i u svoju budućnost, a takav stav je, po mom mišljenju, ključ uspjeha. Pored toga, dobra organizacija vremena i strategija u radu, uvijek mogu pomoći da se odricanja svedu na minimum i sve aktivnosti usklade", kazala je Mujević.

Budućim pedagozima poručuje sljedeće: "Svima koji se opredijele za studije Pedagogije, poručila bih da vjeruju u sebe, da slijede svoje snove i da budu sigurni u svoju odluku i izbor buduće profesije, jer je profesija pedagoga, prije svega, jedna izuzetno humana profesija".

Preporučujemo za Vas