Nikola Dukaj neće biti direktor OŠ "Mahmut Lekić" u Tuzima

Dukaj će biti vršilac dužnosti direktora do raspisivanja novog konkursa
759 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Dukaj (novine)
Nikola Dukaj (novine)
Ažurirano: 03.11.2017. 20:42h

Ministar prosvjete Damir Šehović poništio je odluku svog prethodnika Predraga Boškovića da za direktora OŠ “Mahmut Lekić” imenuje Nikolu Dukaja. Prethodno je Upravni sud po tužbi drugog kandidata Dževdeta Pepića poništio odluku Boškovića i zatražio da se donese nova.

“Razmatrajući prijave kandidata, koje je ustanova dostavila Ministarstvu, odlučio sam da ne izvršim izbor po konkursu od 18. maja 2016. Naime, uvidom u programe razvoja tri kandidata, utvrđeno je da nijesu sačinjeni na osnovu izvještaja o evaluaciji i samoevaluaciji obrazovno-vaspitnog rada ustanove, a što su kandidati bili dužni da učine u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju”, stoji u obrazloženju Šehovića.

Dukaj će biti vršilac dužnosti direktora do raspisivanja novog konkursa. Nedavno su i zaposleni i roditelji OŠ "Mahmut Lekić" iz Tuzi zatražili od ministra da preduzme mjere protiv direktora Dukaja, koga su optužili za netransparentnost, nepotizam i kršenje zakona i pravilnika prilikom zapošljavanja, neobezbjeđivanje nastave na albanskom jeziku, ali i za loš odnos prema nastavnicima.

"Molimo Ministarstvo i vas lično da preduzmete konkretne mjere prema direktoru OŠ "Mahmut Lekić", u vezi sa načinom upravaljanja ustanovom do danas...”, navodi se u pismu koje su zaposleni početkom godine poslali Šehoviću. Prethodno se ministru obratio i predsjednik Sindikalne organizacije škole Redžep Đokaj ističući da je sindikat “nezadovoljan načinom rada i odnosom prema zaposlenima, kao i prema imovini škole". Direktor Dukaj ranije je rekao da su i optužbe zaposlenih, ali i roditelja, potpuno neosnovane.

Bonus video: