Krivokapić: Obaveza svih nas je da djeca rastu srećna, zadovoljna, jedino takva djeca su garant dobre države

Iz Vlade su saopštili da je Krivokapić razgovarao i sa rukovodstvom Doma o izazovima i problemima sa kojim se suočavaju u radu.

6759 pregleda 9 komentar(a)
Krivokapić tokom posjete Domu "Mladost" u Bijeloj, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić tokom posjete Domu "Mladost" u Bijeloj, Foto: Vlada Crne Gore

Obaveza svih nas je da djeca rastu srećna, zadovoljna, jer jedino takva djeca su garant dobre države, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

On je kako je saopšteno iz Vlade, povodom Međunarodnog dana djeteta posjetio danas Dječji dom "Mladost" u Bijeloj.

"On je vrijeme u Domu iskoristio za druženje i razgovor sa djecom, kojoj je uručio poklone", ističe se u saopštenju.

Zdravko Krivokapić, Dječji dom Mladost
foto: Vlada Crne Gore

Iz Vlade su dodali da je Krivokapić razgovarao i sa rukovodstvom Doma o izazovima i problemima sa kojim se suočavaju u radu.

"Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da posjeti Dom i da razgovara sa djecom, poručivši da je obaveza Vlade i zaposlenih u ovoj instituciji da djeci omoguće sve ono što im je neophodno i što ne mogu imati u svom porodičnom domu", kazali su iz Vlade.

Zdravko Krivokapić
foto: Vlada Crne Gore

"Hvala na svemu što činite za ovu djecu. Ova ustanova je od početka pokazala svoju potrebu i opravdanost. Obaveza svih nas je da djeca rastu srećna, zadovoljna, jer jedino takva djeca su garant dobre države", rekao je Krivokapić. On je poručio da će Vlada učiniti sve da riješi probleme koji opterećuju zaposlene u Domu.

"Iz Doma su poželjeli dobrodošlicu premijeru i izrazili zadovoljstvo zbog njegove posjete. Poručili su da su djeca u Domu, bez obzira na svoje sudbine i porodične priče, srećna i zadovoljna. Kao najveći problem ističu nedostatak stručne radne snage, kao i odliv stručnog kadra. Očekuju od Vlade da im pruži podršku, te da zajedničkim snagama, kako su istakli, rade na rješavanju problema i unapređenju rada Dječjeg doma", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: