Više od 500 najmlađih učestvovalo u prvom danu manifestacije Podgorica Millennium run

"Ovo je fenomenalna ideja, ne samo zbog prikupljanja sredstava za liječenje djece, već i zbog razvijanja svjesti za humane stvari kod mališana, koji stasavaju i treba polako da se upoznaju sa tim koliko znače i koliko mogu da doprinesu ovom društvu"

3032 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Podgorica.me
Foto: Podgorica.me

Više od 500 djece učestvovalo je u interesantnim trkama organizovanim prvog dana manifestacije Podgorica Millennium run.

Manifestaciju su organizovali Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i Multisport akademije Majer.

Kompletan iznos od kotizacija otišao je na račun Fondacije Budi human.

"Ako je i bilo neke dileme pred organizaciju ovakve trke, sada je više nema. Odrađen je sjajan posao, a raspoloženje svih učesnika, kao i gledalaca govori nam da smo uradili pravu stvar. Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo pomoći djeci kojoj je novac potreban za liječenje. Siguran sam da će naredne godine ova trka biti još masovnija i da će, i to ne samo Podgoričani, dati još veći doprinos ovoj humanoj misiji", rekao je pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić.

Direktor Fondacije Budi human izrazio je zadovoljstvo održanom akcijom.

"Ovo je fenomenalna ideja, ne samo zbog prikupljanja sredstava za liječenje djece, već i zbog razvijanja svjesti za humane stvari kod mališana, koji stasavaju i treba polako da se upoznaju sa tim koliko znače i koliko mogu da doprinesu ovom društvu", poručio je Jovanović.

Premijerno izdanje manifestacije Podgorica Millennium run nastavlja se sjutra u 10 časova centralnim događajem - trkama na 5 km, 10 km, 21 km i 42 km, kao i trkom vatrogasaca.