Bar: Kradu masline i lome pod okriljem mraka

Alković je prenio zahvalnost članova Društva Komunalnoj policiji na “aktivnom učešću u rješavanju za maslinare ozbiljnog problema”
62 pregleda 2 komentar(a)
Maslinjaci (novine), Foto: Radomir Petrić
Maslinjaci (novine), Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.11.2017. 18:40h

Krađa maslina i ove godine je česta pojava u barskim maslinjacima, a lopovi pod okriljem noći nerijetko nanose i veliku štetu stablima kidajući grane.

Zbog toga je Društvo maslinara Bara, sa Komunalnom policijom, pokrenulo akciju suzbijanja krađe maslina. Predsjednik Društva Ćazim Alković rekao je “Vijestima” da je donesena zajednička odluka da se, pored čuvara koji svakodnevno obilaze maslinjake, sprovodi i kontrola nelegalne prodaje na javnim površinama van pijaca.

“Biće kontrolisana sva lica koja nelegalno prometuju plodove maslina, a od lica koja nemaju dokaz o porijeklu, biće oduzimana roba i protiv njih podneseni prekršajni nalozi. Kontrola će biti na čitavoj teritoriji Opštine Bar, a posebno oko barske zelene pijace i u cijelom Starom Baru. Pozivamo sve preprodavce ploda masline da ih ne otkupljuju od nepoznatih, odnosno lica koja nemaju dokaz o porijeklu plodova, jer će u suprotnom biti smatrani saučesnicima u krađi”.

Alković je prenio zahvalnost članova Društva Komunalnoj policiji na “aktivnom učešću u rješavanju za maslinare ozbiljnog problema”, istakavši da očekuju da će krađa maslina u najkraćem roku biti suzbijena.

Bonus video: