Krivokapić o eksploataciji šljunka: Policija namjerno kasni, inspekcija ne smije ni da se pojavi

"Zašto se neko od nekoga plaši? Plašite se od lopova, kad je to bilo u Crnoj Gori", upitao je predsjednik Vlade

16458 pregleda 48 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Premijer Zdravko Krivokapić je kazao na današnjem predstavljaju kapitalnog budžeta i programa "Crna Gora odmah", odgovarajući na pitanje povodom eksploatacije šljunka iz rijeka, da se dešavalo da policija, nakon prijave, namjerno po dva sata kasnila kada je u pitanju izlazak na lice mjesta.

Upitan zašto je to tako, rekao je da je to pitanje za direktora policije.

Krivokapić je kazao da je nedavno obišao devastirani prostor.

"Vi možda, kada prolazite kroz Krivošije, vidite na nekim lokalitetima po neku rupu. Ovdje imate materijalni dokaz da je taj prostor spušten na nivo od šest, sedam metara, pa se dodatno spušta kašikom u vodi koliko kašika može da uđe. A svi su dobili isključivo i samo ugovor da mogu da utiču na definisanje korita Morače koje je devastirano. Oni su ga zloupotrijebili. Pored vaše obaveze ste ogromnu količinu šljunka iskoristili da dobijete nešto malo, a izgubite mnogo."

Rekao je da svaka tri minuta jedan kamion "sa Bemaks tablicama" ide od šljunka do "mjesta odlaganja, da bi na taj način zavarao trag."

"Preračunajte da taj jedan kamion košta 300 eura, pa će vam biti jasno o kakvoj se zloupotrebi radi. To je najveća zloupotreba prirodnih resursa u Crnoj Gori, mislim da šume još možda tu možemo gledati slično."

Kazao je da se ne radi samo o Morači, već da su sve rijeke u sličnoj situaciji.

Rekao je da je na Vladi raspravljano da se mora doći do zajedničkog odgovora.

"Do sada je bilo pojedinačno, ode inspektor pa se vrati ili ne smije da ode. Imate policiju koja kasni dva sata. Policiju na licu mjesta koja ne vidi da je tovar prošao. Imate drugu inspekciju koja ne smije da se pojavi tamo. Zašto o tome ne pričamo? To su teme koje više zaslužuju pažnju. Zašto se neko od nekoga plaši? Plašite se od lopova, kad je to bilo u Crnoj Gori", upitao je.

Na pitanje zar nije policija u njihovoj nadležnosti, Krivokapić je rekao:

"Pošaljete policiju, prijavite to, ona dva sata namjerno kasni. Zašto, pitajte direktora policije".

Bonus video: