Premijer optužio Gradsku TV za govor mržnje

"Sve odluke su donijete u gluvoj sobi, a ako ste i nju ozvučili, onda ja nema šta da pričam", kazao je Krivokapić

14941 pregleda 45 komentar(a)
Sa prezentacije, Foto: Savo Prelević
Sa prezentacije, Foto: Savo Prelević

Premijer Zdravko Krivokapić optužio je podgoričku Gradsku televiziju da širi govor mržnje.

Krivokapiću je novinarka te medijske kuće postavila pitanje da li je tačno da je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, u noći između 4. i 5. septembra, kazao da su velika većina pravoslavaca u Crnoj Gori vjernici Srpske pravoslavne crkve i da je "Vladi najvažnije da ima njihovu naklonost", te kazao “pa šta ako na Cetinju pogine 10 Crnogoraca”.

Krivokapić je kazao da to apsolutno nije tačno i da se radi o "još jednoj serviranoj laži koja dominira u Crnoj Gori".

“Vaša televizija širi govor mržnje koji je nedopustiv za ovo vrijeme. Nikada Vas nijesam kritikovao, a zaslužili ste kritiku. Vaša televizija je nastala kao odgovor na pitanje izbora u Podgorici. Dala je najveće plate da bi privukla novinare iz drugih kuća, kako bi na taj način promovisala jednu jedinu ideju. Ovdje nije pitanje ko je Crnogorac, Srbin, pravoslavac Srpske pravoslavne crkve... to nam stalno namećete. Bitno je jeste li građanin ili ne. Najveći građanin u ovoj Vladi je gospodin Jakov Milatović, zato što je on evropski đak, koji nikad ne razmišlja drugačije nego građanski i to je rijetkost", istakao je Krivokapić na konferenciji za medije, na kojoj je predstavio kapitalni budžet i Vladin program "Crna Gora odmah".

Novinarka je tvrdila da je o navedenom bilo priče na zatvorenoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

"Koji odbor raspravlja o tome što je bilo na sjednici koja je bila u gluvoj sobi? Treba da imate izvor koji vam je to rekao, jer taj koji je to rekao sigurno nije bio tu. Ne može da priča ono što se dešava u jednoj gluvoj sobi. Sve odluke su donijete u gluvoj sobi, a ako ste i nju ozvučili, onda ja nema šta da pričam", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: