Hoće li podjela ključeva čekati lokalne izbore?

Penzioneri koji su po povlašćenim uslovima kupili stanove u novoj zgradi pitaju da li će ključeve dobiti do kraja godine
125 pregleda 1 komentar(a)
Kroling (novine), Foto: Luka Zeković
Kroling (novine), Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2017. 17:38h

Više penzionera sa najnižim penzijama i neriješenog stambenog pitanja, koji treba da se usele u treću “penzionersku” zgradu na Tuškom putu, plaše se da ključeve domova neće dobiti do kraja godine, kako im je ranije bilo najavljeno.

Penzioneri, koji su se javili “Vijestima”, navode da su stanove kupili pod povlašćenim uslovima, na dvije rate, te da su jednu dali u maju, ali da se od njih očekuje da drugu uplate najkasnije do polovine ovog mjeseca. Gradnja objekta je počela proljetos. Budući stanari imaju i prigovore kvalitet izgradnje, jer je navodno početkom septembra zgrada pokrivena limom, pa su prve kiše već pokazale da će stanovi na višim spratovima imati problem sa vlagom.

Penzioneri tvrde da iz podgoričkog Udruženja insistiraju da što prije uplate drugu ratu, iako ne znaju kad će im biti podijeljeni ključevi i sumnjaju da će se to desiti neposredno prije izbora za gradonačelnika Podgorice.

Direktor kompanije “Kroling” Kosta Barac koja gradi zgradu tvrdi da je rok za završetak gradova, shodno ugovoru, 19 mart.

“Vjerovatno će zgrada biti završena i dvadesetak dana ranije, nakon čega slijedi tehnički prijem”, kazao je on. Komentarišući prigovore na kvalitet gradnje, Barac tvrdi da nema ni govora o prokišnjavanju i sličnikm krupnim popravkama:

“Nijesmo do sada dobijali slične pritužbe. Kako je garancija dvije godine, izlazimo na teren čak i da zamijenimo sijalicu”.

Ilija Stanišić iz Udruženja penzionera Podgorica takođe tvrdi da je rok za završetak objekta mart.

“Nadzorna komisija petnaestodnevno obilazi radove i i analizira kvalitet gradnje. Kod nas je sve transparetno. Već su dvije zgrade urađene, ljudi uselili, nijesmo imali nikakvih primjedbi osim nekih sitnijih opravki. I izvođač radova je ozbiljna firma. Znam da je penzionerima najgora muka to što moraju posljednju ratu, ali takav je ugovor”, kazao je Stanišić. Prema informacijama “Vijesti”, garsonjera od 26 kvadrata u ovoj zgradi košta oko 13.000 eura, a plaća se u dvije rate.

Bonus video: