Drobnjak najbolja studentkinja Filološkog fakulteta

Kaže da nagradu Univerziteta Crne Gore doživljava kao vid priznanja dosadašnjeg truda, rada i zalaganja, a takođe, kako navodi, stvara i lijep osjećaj kada neko prepozna i cijeni određene vrijednosti

4192 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Univerzitet Crne Gore
Foto: Univerzitet Crne Gore

Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore dodijelio je nagradu najboljeg studenta studentkinji smjera Francuski jezik i književnost, Tijani Drobnjak.

Drobnjak ističe da nagradu Univerziteta Crne Gore doživljava kao vid priznanja dosadašnjeg truda, rada i zalaganja, a takođe, kako navodi, stvara i lijep osjećaj kada neko prepozna i cijeni određene vrijednosti.

Fakultet, kako govori, studentima pruža bazu koju sami nadograđuju.

"U tom smislu, svaki samostalan ili dodatan angažman igra veliku ulogu u obrazovanju. Radionice umjetničkog pisanja, prevodjenje književnih tekstova, kontakt sa nativnim govornicima, iskustvo predavanja ovog jezika kao stranog su možda bili najznačajniji za mene tokom studija", objašnjava Drobnjak.

Ona navodi da bi voljela da nastavi školovanje u Francuskoj i postane svjedok kulture o kojoj uči već deset godina.

"To je ono o čemu sanja svaki student francuskog jezika, pa tako i ja. Svim filolozima je posebno značajno jedno takvo iskustvo, zbog karaktera njihove buduće profesije i kvalitetnog obavljanja iste", ističe ona i dodaje da u budućnosti želi primijeniti stečena znanja u praksi,iskoristiti svoje sposobnosti i obrazovanje da napreduje.

Budućim studentima filologije, kao nauke širokog opsega, poručuje da će im studije ostati u veoma lijepom sjećanju.

Bonus video: