Prijestonica i Gazijantep žele da konkretizuju saradnju

Jedan od projekata u koji je sa Gazijantepom uključena Prijestonica Cetinje jeste digitalna muzička platforma u kojoj učestvuje 17 gradova pobratima ovog turskog grada iz cijelog svijeta

1011 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Cetinje i turski Gazijantep, sa kojim je Prijestonica potpisala sporazum o bratimljenju 2013. godine, u narednom periodu trebalo bi da konkretizuju saradnju u oblastima kulture, sporta, privrede, poljoprivrede i obrazovanja.

To je saopšteno u toku susreta predsjednice Skupštine Prijestonice Cetinje Dejane Dizdar, zamjenika gradonačelnika Miloša Ražnatovića i potpredsjednika Savjeta za međunarodnu i međuopštinsku saradnju Borislava Pravilovića sa direktorom odjeljenja za međunarodne odnose i projekte Gazijantepa Šahinom Cetinom.

Jedan od projekata u koji je sa Gazijantepom uključena Prijestonica Cetinje jeste digitalna muzička platforma u kojoj učestvuje 17 gradova pobratima ovog turskog grada iz cijelog svijeta.

"Ljubaznošću nastavnika i studenata Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Prijestonica se prošle godine uključila u ovaj veliki projekat Gazijantepa koji je pokrenut, između ostalog, i kao odgovor na kovid krizu", navodi se u saopštenju Prijestonice.

Tokom sastanka precizirano je više konkretnih aktivnosti za narednu godinu koje omogućavaju, prije svega, mladim ljudima sa Cetinja da putuju i edukuju se u Gazijantepu, potom posjete gastronomskim festivalima na kojima bi učestovali i kuvari sa Cetinja, povezivanje privrednika i saradnja na zajedničkim projektima, posebno iz oblasti poljoprivrede.

Na sastanku je dogovoreno da se u najkraćem roku, kroz konkretan prijedlog aktivnosti, preciziraju oblasti saradnje, a kroz direktnu komunikaciju povežu predstavnici Gazijantepa i Prijestonice koji su nadležni za predložene aktivnosti.

Bonus video: