Bjeković predložio Mirjanu Radović za zamjenicu ombudsmana

Radović je glavna savjetnica ombudsmana u oblasti zaštite od zlostavljanja, bezbjednosti i Nacionalnog preventivnog mehanizma

1532 pregleda 1 komentar(a)
Radović, Foto: TV Vijesti
Radović, Foto: TV Vijesti

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković predložio je da se za zamjenicu ombudsmana imenuje Mirjana Radović.

Radović je glavna savjetnica ombudsmana u oblasti zaštite od zlostavljanja, bezbjednosti i Nacionalnog preventivnog mehanizma.

Poslovima u oblasti zaštite i promocije ljudskih prava se bavi od 2010. godine, prvenstveno pravima osoba lišenih slobode, odnosno onih kojima je ograničeno kretenje.

Radović je od marta do septembra prošle godine bila angažovana kao nacionalni nezavisni ekspert za potrebe izrade izvještaja Grupe eksperata za borbu protiv trgovine ljudima koja je odgovorna za procjenu sprovođenja Konvencije Savjela Evrope o borbi protiv trgovine ljudima od država koje su je ratifikovaie.

Bjeković u obrazloženju navodi da Radović nikad nije bila član nijedne političke partije, niti je na drugi način politički bila aktivna.

“U svom profesionalnom radu isključivo se rukovodila domaćim i međunarodnim standardima u oblasti zaštite odnosno poštovanja ljudskih prava, što se očekuje da radi i u budućem periodu”, naveo je Bjeković.

Zamjenika zaštitnika, na njegov predlog, imenuje Skupština Crne Gore.

Sadašnji zamjenici zaštitnika ljudskih prava i sloboda su Snežana Mijušković, Snežana Armenko i Nerma Dobardžić.

Bonus video: