"destinacija kojoj se turisti sa rado vraćaju"

Bečić čestitao Dan opštine Bar

"Uvjeren sam da će Bar, kao primorska opština bogata kulturom i istorijom, iskoristiti svoje prednosti i na najefikasniji način valorizovati svoju autentičnost kojom plijeni"

2224 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić čestitao je 24. novembar - Dan opštine Bar, predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, kao i svim građankama i građanima Bara.

"Dodatni značaj vašoj proslavi dana oslobođenja Bara daje činjenica da ove godine proslavljamo 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, koji je podignut upravo na teritoriji vaše opštine, u vrijeme kada je cjelokupna Evropa bila porobljena. Ustankom u Virpazaru, barska opština će zauvijek ostati upisana u stranice slavne crnogorske antifašističke istorije. Stara maslina na Mirovici, tradicionalnom mjestu pomirenja, preko 2400 godina simbolizuje mir i prijateljstvo koji za Baranke i Barane svih vjera i nacija predstavljaju svetinju, a ubijeđen sam da sklad i suživot koji postoje u Baru predstavljaju garant svijetle budućnosti koju svi želimo", navodi se u čestitki Bečića.

Turistički resursi i prirodne ljepote kojima opština Bar obiluje, naveo je predsjednik Skupštine, čine je jednom od najatraktivnijih destinacija koje turisti sa zadovoljstvom posjećuju i rado joj se vraćaju.

"Uvjeren sam da će Bar, kao primorska opština bogata kulturom i istorijom, iskoristiti svoje prednosti i na najefikasniji način valorizovati svoju autentičnost kojom plijeni. Uz želje da se Bar na pravi način izbori sa svim izazovima modernog vremena i nastavi putem pomirenja, ljubavi i sloge, još jednom vam čestitam Dan opštine", naveo je Bečić u čestitki.