Blagojević najbolja studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti

"Za postizanje uspjeha u razvijanju sopstvenog stila u širokom svjetu slikarstva, neophodna je koncentracija, mašta, kao i kombinacija stečenog znanja iz svih oblasti", ocjenjuje ona

1886 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na smjeru Slikarstvo, Helena Blagojević (9.97) proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu.

Kako kaže, ova nagrada za nju predstavlja potvrdu dosadašnjeg truda i rada, kao i motivaciju za dalje usavršavanje u svijetu likovne umjetnosti.

"Za postizanje uspjeha u razvijanju sopstvenog stila u širokom svjetu slikarstva, neophodna je koncentracija, mašta, kao i kombinacija stečenog znanja iz svih oblasti", ocjenjuje ona i dodaje da iza bilo kakvog uspješnog rada stoji odricanje, ali ako izaberete fakultet koji volite i koji je blizak vašim istinskim kvalitetima i talentu, onda se odricanje i veliki rad anulira.

Blagojević kaže da se tokom prve godine studija upoznavala sa tehničkim mogućnostima koje su joj kasnije pomogle u boljem likovnom izražavanju.

"U toku druge godine odlučila sam da, motivacijom i željom za promjenom, implementiram svoj lični stil slikanja. Za ovakav poduhvat potrebno je izaći iz zone komfora i ući u neistraženo područje, pa bilo to u novoj slikarskoj tehnici ili temi za buduća djela. Sa ovakvim stavom, učestvovala sam u mnogim izložbama kao i donacijama svojih radova", rekla je ona.

Njen cilj, kako navodi, u domenu profesionalnog usavršavanja, je da završi osnovne i magistarske studije u Crnoj Gori, nakon čega bi upisala doktorske studije u inostranstvu.

Budućim studentima Fakulteta likovnih umjetnosti poručuje da "osoba koja se opredjeli za Fakultet likovnih umjetnosti treba da ima iskrenu želju, talenat i namjeru za napredak u svom radu kao i da doprinese našoj kulturnoj baštini".

Bonus video: