Abazović: Svaki učenik na Barutani od danas ima svoje drvo

"Cilj je da svako dijete u Crnoj Gori dobije svoje drvo. Put je dug, ali ispravan. Jačajmo ekološku svijest, čuvajmo planetu i živimo našu zelenu Crnu Goru", istakao je Abazović

2429 pregleda 10 komentar(a)
Abazović tokom posjete OŠ "Savo Kažić", Foto: Vlada Crne Gore
Abazović tokom posjete OŠ "Savo Kažić", Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Savjeta za prava djeteta Dritan Abazović posjetio je danas Osnovnu školu "Savo Kažić", gdje je povodom Dana djeteta, sa 28 učenika te škole, posadio isto toliko drveća. "Svaki učenik na Barutani od danas ima svoje drvo. Tako su Iva, Marina, Viktor, Slobodan, Lazar, Jovana i svi ostali, dobili svoje stablo koje će krasati dvorište škole i cijeli život ih podsjećati na đačko doba. Cilj je da svako dijete u Crnoj Gori dobije svoje drvo. Put je dug, ali ispravan. Jačajmo ekološku svijest, čuvajmo planetu i živimo našu zelenu Crnu Goru", istakao je Abazović, a saopšteno je iz Vlade.

On je dodao da je "ovo samo jedna u nizu planiranih aktivnosti sa djecom i istakao značaj ovakvih i sličnih aktivnosti u cilju edukacije djece o ekologiji i značaju očuvanja životne sredine".

"Zasađena drveća simbolično su nazvana po imenima svih dvadesetosam učenika škole na Barutani. Akcija je realizovana u prisustvu Budimka Vukčević, direktorice JU OŠ "Savo Kažić" na Barutani i predstavnika MZ Barutana, a u saradnji sa gradskim preduzećem "Zelenilo" d.o.o. koje je pomoglo aktivnost i doniralo dio sadnica", zaključuje se u saopštenju Včade.

Bonus video: