Radulović od MUP-a tražila državljanstvo za ljekara

Ignjatović kazao da je zainteresovan za nastavak rada u Crnoj Gori i da sa upravom KC traži dugoročno rješenje

7927 pregleda 15 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Klinički centar (KC) podnio je zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) - da dječji neurolog Predrag Ignjatović dobije državljanstvo, u skladu sa Zakonom o crnogorskom državljanstvu.

Jedinom dječjem neurologu prošlog je mjeseca istekla radna dozvola, usljed čega mu je i prestao radni odnos.

On je juče “Vijestima” kazao da je zainteresovan za nastavak rada u Institutu za bolesti djece KC.

”Takođe, u svakodnevnom sam kontaktu sa menadžmentom KC, sa kojim inače imam odličnu saradnju, u cilju pronalaženja dugoročnog rješenja za moj trajni boravak i rad u Crnoj Gori. Obostrano postoji dobra volja za pronalaženje optimalnog rješenja i nadam se brzoj realizaciji, prije svega u korist naših malih pacijenata”, istakao je Ignjatović.

Iz KC, na čijem je čelu Ljiljana Radulović, juče su “Vijestima” nezvanično potvrdili da su Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) podnijeli zahtjev da dr Ignjatović dobije državljanstvo, u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Prema toj odredbi Zakona, osoba čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za državni, naučni, privredni, kulturni, ekonomski, sportski i drugi interes Crne Gore može, može, izuzetzno, steći crnogorsko državljanstvo prijemom i ako ne ispunjava uslove iz člana 8 istog propisa.

Ignjatović je juče pojasnio da je u periodu od dvije godine, od oktobra 2019. do oktobra ove godine, bio radno angažovan, tačnije privremeno zaposlen u Institutu za bolesti djece, na osnovu dozvole za privremeni boravak i rad i privremene licence izdate u Ljekarskoj komori.

Ignjatović je saradnju sa Kliničkim centrom započeo u martu 2012. godine i narednih sedam godina radio je kao konsultant u sferi pedijatrijske neurologije.

On je ranije kazao “Vijestima” da je u početku dolazio jednom mjesečnom, da bi 2019. sa prethodnim menadžmentom KC dogovorio dolazak u najveću crnogorsku ustanovu. Ignjatović je prethodno dvadesetak godina radio u beogradskoj klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu.

Na Odjeljenju dječje neurologije rade i doktorke Ljiljana Globarević, Nelica Ivanović Radović, koja je trenutno na bolovanju, kao i doktorka Željka Čvorović, po osnovu ugovora o dopunskom radu.

A. K.

Bonus video: