"Broj dobrovoljnih davalaca krvi znatno ispod optimalnog, sačuvajmo živote, darujmo krv"

"Alfa centar je tradicionalno obilježio Međunarodnu nedjelju sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda nizom aktivnosti koje opominju naše sugrađane da poštuju saobraćajna pravila i da zajedničkim snagama stvorimo bezbjedniji ambijent u Nikšiću za sve učesnike u saobraćaju", kazala je Sara Đoković iz "Alfa centra"

2663 pregleda 1 komentar(a)
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: NVO Alfa centar
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: NVO Alfa centar

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda NVO "Alfa centar" je u saradnji sa Društvom dobrovoljnih davalaca krvi "Fap mašina" organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Nikšiću.

"Alfa centar je tradicionalno obilježio Međunarodnu nedjelju sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda nizom aktivnosti koje opominju naše sugrađane da poštuju saobraćajna pravila i da zajedničkim snagama stvorimo bezbjedniji ambijent u Nikšiću za sve učesnike u saobraćaju. Naši sugrađani su velikim odazivom još jednom poslali snažnu poruku cijeloj crnogorskoj javnosti o značaju solidarnosti i humanosti u ovakvim i sličnim aktivnostima", kazala je Sara Đoković iz "Alfa centra".

Istakla je da je neophodno da građani što redovnije i u što većem broju daju krv i pruže pomoć licima kojima je najneophodnija.

Kako je kazala, članovi Društva dobrovoljnih davalaca krvi "Fap mašina" svakodnevno utiču na svijest građana o bitnosti darivanja krvi i često organizuju akcije.

"S obzirom na to da je broj dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori još uvijek znatno ispod optimalnog, nadamo se da ćemo svojim primjerom motivisati građane i podstaći druge organizacije da se i one priključe akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi. Sačuvajmo živote, darujmo krv", poručila je Đoković.

"Alfa centar" je Međunarodnu nedjelju sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obilježio i realizacijom pokazne vježbe - simulacije saobraćajne nezgode u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom Nikšić, Opštom bolnicom Nikšić i Upravom policije – CB Nikšić, kao i učešćem ministra kapitalnih investicija, Mladena Bojanića u aktuelnoj kampanji pomenute NVO "Pušti neka zvoni".

Bonus video: