Uprava za inspekcijske poslove: U srijedu obavljeno 139 kontrola, utvrđene tri nepravilnosti

"U okviru pojačanog nadzora kontrolisaće se kako ugostitesljki objekti tako i tržni centri, prodajni objekti i svi drugi objekti u kojima tržišna inspekcija ima nadležnost za postupanje"

3638 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Uprave za inspekcijske poslove kontrolom 139 ugostiteljka objekta utvrdili su su tri nepravilnosti za koje je podnešen jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i jedna krivična prijava.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, akcija kontrole ugostiteljskih objekata nastavljena je u svim opštinama u Crnoj Gori, uz asistenciju pripadnika Uprave policije.

"Kontrole su vršene sa posebnim akcentom na poštovanje sprovođenja epidemioloških mjera kao i ograničenja upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Inspekcija za sport, uz asistenciju pripadnika Uprave policije u srijedu je obavila akciju obilaska fudbalskih utakmica koje su se odigrale u okviru Kupa Crne Gore u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu.

"Kontrole su vršene sa akcentom na to da li postoji lice koje prati kontrolisanje mjera i posjedovanje covid potvrda, da li je kapacitet stadiona popunjen u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i da li je obezbijeđena propisana distanca između gledalaca. Za sve eventualne nepravilnosti subjekti će se kažnjavati u skladu sa važećim odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Napominjemo da inspektori za sport Uprave za inspekcijske poslove nastavljaju akcijske kontrole i u nedjelju kada će se odigrati zakazane utakmice u najavljenim terminima", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave za inspekcijske poslove je najavljeno da će se organizovane akcijske kontrole nastaviti i za dane vikenda, posebno na teritoriji opština Podgorica, Nikšić, Tivat i Budva.

"U okviru pojačanog nadzora kontrolisaće se kako ugostitesljki objekti tako i tržni centri, prodajni objekti i svi drugi objekti u kojima tržišna inspekcija ima nadležnost za postupanje. Kontrolama će se obuhvatiti kako poštovanje epidemioloških mjera u navedenim objektima, tako i poštovanje odredaba Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. Takođe, imajući u vidu najavljeno održavanje modnih revija "Fashion Week Montenegro" i ovi događaji će biti predmet nadzora naših inspekcija", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Bonus video: