Ministarstvo zdravlja: OB Bar dobila novi pokretni rendgen aparat

"Na ovaj način počelo je rješavanje problema nedostatka dijagnostičke opreme u barskoj bolnici, koji je konstatovan na brojnim sastancima koje je ministarka zdravlja u proteklom periodu obavila sa menadžmentom i načelnicima svih odjeljenja, u cilju otklanjanja izazova sa kojima se suočava ova ustanova"

3395 pregleda 1 komentar(a)
OB Bar, Foto: Arhiva Vijesti
OB Bar, Foto: Arhiva Vijesti

Opšta bolnica (OB) u Baru dobila je novi pokretni rendgen aparat, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se dodaje da je to protekle sedmice i najavila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, tokom radne posjete ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Savremeni pokretni RTG aparat, vrijedan preko 30 hiljada eura, instaliran je u Službi za radiološku dijagnostiku OB Bar. Na ovaj način počelo je rješavanje problema nedostatka dijagnostičke opreme u barskoj bolnici, koji je konstatovan na brojnim sastancima koje je ministarka zdravlja u proteklom periodu obavila sa menadžmentom i načelnicima svih odjeljenja, u cilju otklanjanja izazova sa kojima se suočava ova ustanova", ističe se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Oni su kazali da će u najskorije vrijeme, barska bolnica dobiti i digitalni rendgen aparat i skener, a kroz donaciju očekuje se i pristizanje ultrazvuka za porodilište.

Bonus video: