Pavićević: Obilne padavine do ponedjeljka, biće svježije

"Na Cetinju, zaleđu Boke, očekuje se da padne više od 100 litara kiše, a negdje je moguće da bude i 200", kazao je Pavićević

25616 pregleda 2 komentar(a)
Pavićević, Foto: TV Vijesti
Pavićević, Foto: TV Vijesti

Šef meteo centra Televizije Vijesti, meteorolog Dušan Pavićević saopštio je da se obilne padavine očekuju od danas, pa do ponedjeljka, a da je moguće da u pojedinim oblastima padne i do 200 milimetara za taj period.

"Biće južnog vjetra. Može doći do problema ukoliko nisu regulisani odvodi, pa dođe do porasta vodostaja. Petak, subota, nedjelja i ponedjeljak očekuju se pristojne do obilne padavine. Prije svega u centralnim predjelima, južnim, pa u krajnjim sjevernim", rekao je Pavićević "Vijestima".

Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) izdao je danas upozorenje da se u periodu od 26. do 30. novembra očekuje dejstvo ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilno vrijeme sa kišom-jakom kišom i jakim-olujnim udarima južnog vjetra.

Pavićević je kazao da se padavine očekuju pod uticajem ciklona iznad Mediterana, da neće biti hladno, već svježije, a da se snijeg očekuje u oblastima na preko 2.000 metara nadmorske visine.

"Na Cetinju, zaleđu Boke, očekuje se da padne više od 100 litara kiše, a negdje je moguće da bude i 200", kazao je Pavićević.

On je naveo da se prema sadašnjem prognostičnom materijalu, u utorak očekuje stabilizacija, ali nakon toga opet slijedi kišoviti period.

Bonus video: