Zatonu fale rasvjeta i trotoari

Mještani uputili molbu čelnicima opštine da se ne ponovi situacija kao sa investicijom na zaobilaznici

3818 pregleda 4 komentar(a)
Opština Bijelo Polje, Foto: Dejan Peruničić
Opština Bijelo Polje, Foto: Dejan Peruničić

Mještani Zatona uputili su molbu lokalnoj samoupravi u Bijelom Polju da pomognu da taj kraj veoma povoljno dobije javnu rasvjetu i trotoar u dužini cijelog magistralnog puta.

Traže da se to učini kroz rekonstrukciju magistralnog puta M2, dionica Lepenac-Ribarevine-Poda-Berane, koja se finansira iz kredita Evropske investicione banke, a projekat sprovodi Uprava za saobraćaj.

Zaton je, navode u molbi, smješten u podnožju bjelopoljske i beranske strane Bjelasice i jedna je od najvećih mjesnih zajednica u opštini, te zajedno sa selima sa lijeve i desne strane rijeke Lim broji više od 5.000 stanovnika.

”Kroz Zaton prolazi magistralni put Ribarevina - Rožaje, glavni put sjevera Crne Gore, koji spaja Jadransku magistralu od Ribarevina sa graničnim prelazima sa Srbijom i Kosovom i sa Rožajama, Petnjicom, Beranama, Andrijevicom, Plavom i Gusinjem. Primjetna je investiciona aktivnost na potezu od Ribarevina do Tifrana, naročito u MZ Zaton. Otvoreni su restorani, stovarišta, autoservisi, radionice. Intenzivirana je gradnja kuća i vikendica. Razvoj treba dodatno pospješiti poboljšanjem uslova života”, navode mještani u dopisu Opštini, koji potpisuje predstavnik Nevladine organizacije “LIM DEVELOPMENT” Goran Korać.

Iz te NVO napominju da ne treba propustiti priliku da se skoro besplatno riješi pitanje javne rasvjete i trotoara za pješake, ističući da ne treba dozvoliti da se ponovi situacija kao sa investicijom u javnu rasvjetu na zaobilaznici koja nije na vrijeme planirana pa je “naknadna pamet’’ koštala nekoliko stotina hiljada eura.

“Vjerujemo da je naša inicijativa pravovremena i da se može reagovati planiranjem finansijskih sredstava Budžetom za 2022. godinu Opštine Bijelo Polje”, saopštio je Korać.

Bonus video: