Crveni krst Nikšić nagradio osnovce koji su učestvovali na literarno-likovnom konkursu

Okupljenima se obratio predsjednik OO Crvenog krsta Nikšić Ljubiša Marković koji je čestitao učesnicima konkursa, ali i ukazao na važnost te humanitarne organizacije koja je u prethodnoj i ovoj godini, kada se svijet bori sa pandemijom koronavirusa, pokazala da su uvijek tu kada je građanima najpotrebnije

3047 pregleda 1 komentar(a)
Nagrađeni učenici, Foto: Svetlana Mandić
Nagrađeni učenici, Foto: Svetlana Mandić

Opštinska organizacija (OO) Crvenog krsta Nikšić je povodom 29. novembra, dana ove humanitarne organizacije, dodijelila nagrade i priznanja najboljima nišićkih učenicima osnovnih škola koji su učestvovali na literarno-likovnom konkursu.

Na konkursu za literarne radove učestvovalo je sedam osnovnih škola, a žiri u sastavu Jovan Drašković, Dragan Nikolić i Ana Macanović, donio je odluku da nagradi Vasilija Ćetkovića, Brajana Banićevića, Milisava Koraća i Andreu Mijušković, dok su pohvaljeni Balša Jauković, Martin Jaramaz, Tina Pavlović, i Sava Lalatović.

Najbolji radove na likovnom konkursu, gdje su učestvovali učenici šest škola, po ocjeni žirija u sastavu Milorad Drekanović, Mrdelja Čvorović i Goran Damjanović, uradili su Lana Burić, Blagoje Milatović, Marija Radulović i Simona Gardašević.

Žiri je pohvalio i radove učenika Bogdana Strikovića, Svetozara Čizmovića, Mateja Nikčevića, Ivone Nenezić, Lazara Mandića i Milana Jaredića.

Okupljenima se obratio predsjednik OO Crvenog krsta Nikšić Ljubiša Marković koji je čestitao učesnicima konkursa, ali i ukazao na važnost te humanitarne organizacije koja je u prethodnoj i ovoj godini, kada se svijet bori sa pandemijom koronavirusa, pokazala da su uvijek tu kada je građanima najpotrebnije.

Marković
Markovićfoto: Svetlana Mandić

"Pandemija je najviše pogodila stariju populaciju, pa je Crveni krst najviše vremena, prostora i svojih aktivnosti upravo dao tim ljudima, koji su u najlošijoj poziciji. Međutim, nijesu bile zaboravljene ni druge aktivnosti poput davalaštva krvi i naša društva dobrovoljnih davalaca krvi nijesu preskočila nijednu aktivnost, već su obilježila taj period sa davanjem preko 200 jedinica dragocjene tečnosti", kazao je Marković i dodao da su ove godine formirana još dva dobrovoljna društva davalaca krvi.

Marković je kazao da će Crveni krst nastaviti sa aktivnostima po kojima su prepoznati, ali i najavio objavljivanje monografije u kojoj će se sumirati dosadašnji rad nikšićkih dobrovoljnih davalaca krvi.

Bonus video: