Dvoje pripadnika policije odlikovano medaljom za doprinos očuvanju mira

Policijska komponenta u Mirovnoj misiji UN-a na Kipru je ustanovljena 1964.godine, a pripadnici crnogorske policije su se pridružili misiji 2009. godine od kada Crna Gora kroz redovne rotacije svake godine upućuje četiri službenika
736 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2017. 12:15h

Pripadnici crnogorske policije Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac odlikovani su medaljama Ujedinjenih nacija za doprinos miru.

Mirovna misija Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) sa sjedištem u Nikozoji je 20. oktobra 2017. godine organizovala svečano dodjeljivanje medalja Ujedinjenih nacija za pripadnike policijskih snaga Ujedinjenih nacija pod nazivom “UN Medal Parade”.

U glavnom štabu misije Ujedinjenih nacija u Nikoziji održana je svečana ceremonija dodjele medalja za ukupno 24 policijska službenika.

"Medalje za doprinos miru na ostrvu su uručene od strane Šefice misije UN-a na Kipru Elizabet Špehar. Medalje za doprisnos očuvanju mira su primili i pripadnici crnogorske policije Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac koji su u misiji angažovani od 15. maja 2017.godine", navodi se u saopštenju policije.

Ceremoniji dodjele medalja je, kako su kazali, kao zvanični gost prisustvovao Šef kabineta direktora Uprave policije Petar Krstajić koji je tom prilikom, zajedno sa komandantom crnogorskog policijskog kontingenta u misiji Igorom Bojovićem, u znak zahvalnosti za podršku u prethodnom periodu, uručio prigodan poklon odlazećem Šefu policijske komponente u misiji pukovniku ukrajinske policije Andreju Sačavu.

Svečanosti su prisustvovali kiparski zvaničnici kao i diplomatski, vojni i policijski predstavnici država učesnica sa kojima je predstavnik naše policije imao priliku da razgovara o saradnji i doprinosu policijskih službenika očuvanju svjetskog mira.

Policijska komponenta u Mirovnoj misiji UN-a na Kipru je ustanovljena 1964.godine, a pripadnici crnogorske policije su se pridružili misiji 2009. godine od kada Crna Gora kroz redovne rotacije svake godine upućuje četiri službenika.

Galerija

Bonus video: